< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Időjárás/4 méteres hó esett Argentínában és Chilében – képek, videó

| Mobile | RSS

Időjárás/4 méteres hó esett Argentínában és Chilében – képek, videó

És még mindig esik.

nyomtatás
betűméret

Bár a déli féltekén éppen tél van, azt mondják, emberemlékezet óta nem volt ilyen intenzív havazás Chilében és Argentínában, mint amit most tapasztalnak. Az elmúlt két hétben szinte folyamatosan esett a hó, már 4 méteres a hóréteg vastagsága az Andokban. Folyamatos a havazás, úgy tűnik most, mintha sose lenne vége.

Miután majdnem kinyithattak a sícentrumok a koronavírus-járvány végének közeledtével, most viszont a túl nagy hó miatt maradhatnak zárva. Ennek ellenére sorra kapják rajta a szabályszegőket, akik mégis élvezik a hatalmas havat a tiltások ellenére.

Nem csoda, hiszen évek óta nem láttak a helyiek “rendes” havat, most pedig még a hószezon elején ilyen sok esett. Bár ez nem meglepő, ugyanis egyre gyakoriabbak az időjárási anomáliák és szélsőségek világszerte, nem csak Dél-Amerikában.

fecsego.eu/ma.hu

A hét közepén volt, ahol még csak alig esett – de aztán rendesen bedurvult

Leave a Reply 48 megnézve, 2 alkalommal mai nap |