< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Személyi szabadságától fosztotta meg, majd munkára kényszerítette – letartóztatásba került

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Személyi szabadságától fosztotta meg, majd munkára kényszerítette – letartóztatásba került


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
          E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki idén tavasszal személyi szabadságától fosztotta meg a sértettet, majd munkára kényszerítette és éheztette.

A megalapozott gyanú szerint az egyik megyei faluban élő férfi 2020. április 19. és július 6. napja közötti időben a vele közös háztartásban élő sértettet bántalmazással, valamint verés kilátásba helyezésével megakadályozta abban, hogy közös tartózkodási helyükül szolgáló ingatlant elhagyja. Mindezeken túlmenően arra is kényszerítette a gyanúsított a sértettet, hogy a bankszámláján lévő megtakarítását, mintegy 570.000,- Ft-ot több részletben felvegyen, és azt átadja a gyanúsítottnak. A kényszerítés kiterjedt arra is, hogy fenti időszakban a sértett a falu környékén mezőgazdasági üzemekben és földterületekben napszámos munkát, valamint a gyanúsított lakóhelyének háza körüli munkát végezzen. Ezért járó díjazást a sértett nem kapta kézhez vagy, ha kézhez is kapta azt, le kellett adnia a gyanúsítottnak. Mivel a sértettnek nem volt pénze élelmiszerre, ezért a gyanúsított néha üres kenyeret adott neki és azzal küldte ki napszámba. A gyanúsított a sértett használatában lévő személygépkocsi indítókulcsát is elvette és azzal a gépkocsit jogtalanul használta.

A személyi szabadság megsértésének bűntette, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette, kényszermunka bűntette, valamint jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a kényszerintézkedést. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Szeged, 2020. július 13.

                  a távollévő: 

                       Dr. Kopasz Zsolt                          főügyész      


    helyett jelen lévő: 

Dr. Törő Sándor
főügyészhelyettes

Leave a Reply 48 megnézve, 1 alkalommal mai nap |