< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Kivonulhat a Tesco Magyarországról

| Mobile | RSS

Kivonulhat a Tesco Magyarországról

KÖZÉLETKözzétéve 2020 Júl 14.

Megint felvetődött, hogy kivonulhat a Tesco Magyarországról is. A brit áruházlánc vállalkozásait a Schwarz-csoport veheti át, jöhet a Kaufland és több Lidl lehet.

A londoni tőzsde elemzői úgy gondolják, hogy a Tesco végül ki fog vonulni Kelet-Közép-Európából – idézte a lengyel a gazeta.pl portált a Napi.hu. A német Lebensmittel Zeitung lap arról ír, hogy a Tesco kijelölt új vezérigazgatója, Ken Murphy tekinti át a brit vállalat megmaradt kelet-közép-európai – cseh, magyar és szlovák – leányvállalatainak tevékenységét, és értékeli további működésük lehetőségét. A találgatások további eleme, hogy a lehetséges vevő a Schwarz-csoport.

A terveket a cég sajtóirodája cáfolta, de vannak olyan körülmények, amelyek valószínűvé teszik a londoni elemzők előrejelzéseit. Egyfelől Lewis az utóbbi években többször is tagadta, hogy visszavonulnak Lengyelországból, ám a lengyel Tesco katasztrofális pénzügyi eredményei végül rákényszerítették, hogy elismerje: nincs tovább, és eladják leányvállalatot a dán Salling Groupnak.

Nemrégiben a Next.gazeta.pl-hez küldött nyilatkozatban Dave Lewis arról beszélt, hogy a Tescónak a cseh, a magyar és a szlovák tevékenységére kell koncentrálnia, és ezt segítenie kellett volna, hogy a lengyel piacot feladták. A legyen leányvállalatért, amelyben 301 áruházat, az elosztóközpontot és a vállalat ottani székhelyét is érintette, 900 millió zlotyt (72 milliárd forint, valamivel több mint a budapesti Megyeri híd ára) fizetett a vevő, írja a Napi.hu.

Kivonulhat a Tesco Magyarországról- írja a szakportál

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 110 megnézve, 1 alkalommal mai nap |