< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Kormányinfó: Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték

| Mobile | RSS

Kormányinfó: Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2020 Júl 16.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter.

Folyamatosan frissülő cikk.

10:19

Az 500 főnél nagyobb zenés rendezvények auguszttus 15-ig biztosan nem tarthatók meg, július végén születhet döntés a továbbiakról.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mai kormányinfós sajtótájékoztatóján elmondta, hogy  ma több érv szól amellett, hogy augusztus 15-e után se engedélyezzék ezeket a rendezvényeket, de egyelőre nem végleges a döntés. A zeneipar segítéséről a kormány szeretne gondoskodni nemzetközi példák alapján.

Elmarad a tűzijáték

10:23

A kormány úgy döntött, hogy elmaradnak a Szent István napi ünnepségek, vagyis a tűzijáték és a légiparádé is, erre augusztusban-szeptemberben nem lesz lehetőség, valószínűleg az idei rendezvények elmaradnak, nem sikerül később sem pótolni.

Nem változnak a beutazási korlátozások

10:27

A kormány tegnapi ülésén elsősorban a járványügyi helyzettel foglalkozott – kezdi Gulyás Gergely. Áttekintették a beutazási korlátozások szintjeit az egyes országok esetében, arról született döntés, hogy a nagy államok esetében az egyes államok eltérő fertőzöttsége miatt lehessen regionális szabályokat megállapítani. Egyelőre ennek a lehetőségét teremtették meg.

AZ EGYES ORSZÁGOK BESOROLÁSÁN NEM VÁLTOZTATOTT A KORMÁNY TEGNAP – MONDJA A MINISZTER.

10:31

Miért nem lesz tűzijáték?

A tisztifőorvos és az operatív törzs úgy látják, hogy a jelenlegi intézkedések beváltak, így nem érdemes kockáztatni, a legnagyobb biztonságra kell törekedni – mondja az ünnepi programok lefújásával kapcsolatban Gulyás.

10:35

Focimeccs és koncert

Van egy nagy különbség a futballmeccsek és a koncertek között, ez pedig az alkoholfogyasztás. A koncerteken még kevésbé tartható a távolságtartás, miközben a futballmeccseken nem ugrott meg a fertőzés, ahogy azt láttuk az utóbbi egy hónapban – mondja a miniszter.

10:40

Mitől lett zöld Horvátország?

Horvátországban maximálisan indokolt a zöld kategória, hiszen az egymillió főre jutó fertőzések száma lényegesen alacsonyabb, mint a sárga besorolású országoké – mondja Gulyás.10:42

MÁV és Volán

Rövidtávon valószínűleg nem fog spórolást eredményezni a MÁV és a Volán összehangolása, de érdemes alkalmazkodni a két társaságnak egymáshoz. Azt várjuk, hogy egy egységes jó struktúra legyen, ez akár járatbővítéssel is járhat, illetve bizonyos helyeken ritkítani is lehet. Nem az a cél, hogy kevesebb Volán-járat legyen, hanem az, hogy az állami kapacitásokat hatékonyabban használjuk ki. Egyelőre nincs terv elbocsátásokról ennek kapcsán, de időt kell adni az új menedzsmentnek – mondja Gulyás Gergely.

Frissítjük cikkünket.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 49 megnézve, 2 alkalommal mai nap |