| Mobile | RSS

Szolnokról buszoztatták a “felháborodott józsefvárosi tüntetőket”

Szolnokról buszoztatták a “felháborodott józsefvárosi tüntetőket”

hazug-orban
illusztráció: pixabay/V.K.

Szolnokról buszoztatták a “felháborodott józsefvárosi tüntetőket”

Írta: Berta Boldizsár -2020.07.192029

Erre miért volt szükség? Az “alulról szerveződött” tüntetésről egy túlbuzgó szolnoki-józsefvárosi élő videót tett közzé, amiből kiderül, hogy a buszoztatottaknak fogalmuk nincs arról, hogy hol és mi ellen vannak baromira felháborodva.

Mindeközben a kormány-kommunikáció ugyan arról az eseményről….

“Dühös józsefvárosi lakosok vonulnak a józsefvárosi polgármesteri hivatal elé július 18-án délelőtt. Az alulról szerveződött lakossági megmozdulást rengeteg elkeseredett józsefvárosi polgár várta, mert Pikó András, józsefvárosi polgármester eddigi „munkássága” sokak tűréshatárát átlépte”

– írta a Magyar Nemzet megrendülten a látottakon szombat délután.

Ad by Valueimpression

A fagylalt, ami a hűvösben visszanyalt….

Értem én, hogy a kormánypártnak nem tetszik, hogy a főváros több kerületében az ottélők nem kívánták tovább elviselni a Fidesz-önkényt és össztüzet zúdítanak a megválasztott polgármesterekre. Józsefváros esetében Pikó András szúrja a szemüket. Ám végig kellene gondolni, hogy egy ilyen elbaltázott akcióval kizárólag magukat járatják le.

XXl. század, fiúk!

Egy videó arról, ahogy érkeznek vidékről a “józsefvárosi” tüntetők. 5 percnél:

Piros pulóveres:
“Gyerünk szolnokiak, mutassuk meg!”

Valaki mellette odaszól:
“Nem, nem, pestiek vagytok”

Piros pulóveres újra:
“Ja, hogy pestiek vagyunk? PESTIEK, MUTASSÁTOK MEG!”

9 percnél a tősgyökeres józsefvárosiak odaérnek az iskolához, amit “be akarnak zárni”, mert “romlott húst adnak a gyerekeinknek”, ami valójában a polgármesteri hivatal…

Minderről a polgármester….

“Pikóék szerint vidéki bértüntetők tüntettek ellenük.”

Ez a videó, melyet az egyik szervező ma élőben közvetített a Facebook-on, minden kérdésre választ ad. Látható, hogyan állnak be a buszok, hogyan árulják el, hogy Szolnokról jöttek, hogyan hiszik azt, hogy egy iskolát kell bezáratni, hogyan gondolják iskolának a polgármesteri hivatalt.

Józsefvárosiak nem nagyon voltak ezen a tüntetésen.

Tudom, ez nem jelenti azt, hogy a kerületben minden rendben lenne

Azonban a közös problémáink megvitatása és megbeszélése nem így kell, hogy történjen: szétszórt fecskendőkkel, melyeket aztán a munkatársaink szednek össze és olyan ideutaztatott, szegény vidéki romákkal, akiknek fogalmuk sincs arról, mi történik Józsefvárosban.

A Fidesz politikája ez:

álhírekkel, bértüntetőkkel, ha kell szétszórt fecskendőkkel ellehetetleníteni azt az értelmes párbeszédet önkormányzati vezetés és az itt élők között, ami a valódi megoldásokhoz vezethet.

Nem fog sikerülni, ősztől újra indulnak a közösségi fogadóórák, ott leszek mindegyiken, ahogy eddig is.Július 30-án az önkormányzati házak házirendjéről tartunk fórumot, augusztus 26-án az Orczy-negyed lakóival beszéljük meg közös dolgainkat este 6 órától a Kesztyűgyárban.”

A fentiekről a Józsefváros Újság.

“A romlott hús volt a szimbólum azon a megmozduláson, amit ma délelőtt tartottak 50-70 fő részvételével a polgármesteri hivatal előtt.

A főként Jász-Nagykun-Szolnok megyéből ideszállított úgynevezett tüntetők

nem igazán tudták hitelesen képviselni a józsefvárosi problémákat, ezért már olyan képtelenségeket is bekiabáltak, hogy

„nem kérünk kutyahúst”.”

fecsego.eu/városukurir

Leave a Reply 139 megnézve, 1 alkalommal mai nap |