< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Valótlan gyógykezelésre kérte a pénzeket a csaló – vádemelés

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Valótlan gyógykezelésre kérte a pénzeket a csaló – vádemelés


        6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
          Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

Vádat emelt a Csongrádi Járási Ügyészség azzal a helybeli nővel szemben, aki 2019 nyarán beteg édesanyjuk gyógyításával kapcsolatos, valótlan indokokra hivatkozva másfél millió forintot meghaladó összeget csalt ki egy testvérpártól.

A vádirat szerint a sértettek édesanyja megbetegedett, és bekerült a szegedi klinikára. Egyikük megosztotta a vádlottal a kezelőorvos nevét, erre a nő felajánlotta, hogy segít a kapcsolattartásban, mivel ismeri az orvost. Ezután a sértettet tájékoztatta a beteg állapotáról, majd azt állította, hogy ő pénzt adott a doktornak azért, hogy több figyelmet fordítson a kezelésre. Miután a nőt a kecskeméti kórházba szállították át, a vádlott azt mondta a sértettnek, hogy a szegedi kezelőorvos itt is több alkalommal meglátogatta édesanyját, részére speciális antibiotikumokat is felírt. Mindezekkel kapcsolatos költségekre több, mint egymillió forintot kért és kapott a sértettől.

Ezeket követően a vádlott a sértettel azt hitette el, hogy a szegedi orvos szabadságra ment, de édesanyjának neurológusi kezelésre van szüksége. Állította, hogy ő leszervezte, hogy egy budapesti orvos vállalja el a továbbiakban a beteg gondozását. A sértettől hamarosan ennek az orvosnak az utazási költségeire, munkadíjára és különböző képalkotó vizsgálatok díjára kért pénzt. Utóbbiak megfizetésébe a sértett már testvérét is bevonta. A vádlott a sértettektől még édesanyjuk halála után is kért 250.000 Ft-ot, azt állítva, hogy a budapesti orvost fegyelmi eljárásban a kezelés miatt megbüntették. Ezt azonban a sértettek már nem fizették ki, hanem rövidesen feljelentést tettek.

A valóságban sem a szegedi, sem a budapesti orvos nem gyógykezelte a beteget Kecskeméten, ellátásáért pénzt nem kértek illetve fogadtak el, képalkotó vizsgálatok elvégzésére illetve fegyelmi eljárás megindítására sem került sor.

A két rendbeli, nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban a sértettek az őket ért kár megtérítése érdekében polgári jogi igényt terjesztettek elő.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2020. július 22.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

                    távollétében:

                                  dr. Törő Sándor

főügyész-helyettes

Leave a Reply 85 megnézve, 1 alkalommal mai nap |