< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Kirúgták az Index főszerkesztőjét, mert „nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat kontrollálni”

| Mobile | RSS

Kirúgták az Index főszerkesztőjét, mert „nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat kontrollálni”

– SZERZŐ: 168 ÓRA – FORRÁS: 444.HU

Menesztették posztjáról az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot szerda délelőtt – írja a 444.

A kiadó tulajdonosa, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriuma, illetve annak elnöke, Bodolai László hozta meg a döntést, amelyről Bodolai levélben tájékoztatta a kollégáit.

Fotó: Index/Németh Sz. Péter

A kiadó közleményt adott ki a döntésről. Ebben többek között az áll, hogy az

„Index.hu Zrt igazgatósága mérlegelte az elmúlt időszak eseményeit, és az igazgatóság elnöke a mai napon kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését. Bodolai László elnök további intézkedésként a korábban megüresedett vezérigazgatói posztra Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, valamint szintén a mai nappal bekerült a társaság igazgatóságába Sztankóczy András, jogász, újságíró is.” 

Bodolai levelet is írt a szerkesztőségnek, amelyben jelezte, hogy a lap függetlensége nincs és nem volt veszélyben,

„jelenleg egy belső aggódás által generált bizonytalanság gazdasági hatása a legnagyobb veszély, ami a lapra leselkedik.”   

Bodolai szerint az utóbbi napok megmutatták, hogy a főszerkesztőnek nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni, ezért döntött a menesztéséről.

Júniusban az Index szerkesztősége átállította a szabadindex.eu oldal szabadságmérőjét „függetlenről” „veszélyben”-re. Ez a portál az Index szerkesztőségének tagjaié, amit akkor hoztak létre, amikor a lap tulajdonosi hátterében súlyos változások következtek be.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. június 21.

Veszélyben az Index függetlensége: a szerkesztőség szétverésétől tartanak a lap munkatársai

Március végén Vaszily Miklós, a TV2 Csoport elnöke lett a lap hirdetési felületeit értékesítő és több más portált kiadó IndaMedia Csoport új társtulajdonosa.

A barométer átváltásának hátterében az állt, hogy nemrég az Indamediával szerződő Gerényi Gábor médiatulajdonos és Erdélyi Zsolt reklámszakember a cég átalakítására és egyes rovatok kiszervezésére tettek javaslatot, miszerint a szerkesztőség egy részét külsős cégekbe szervezték volna ki.

Dull Szabolcsot ezt követően kitették az igazgatótanácsból, de a főszerkesztői posztról nem mentették fel.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. június 22.

Rendkívüli állománygyűlést tartott az Index: kirakták a főszerkesztőt a lap igazgatóságából

A vezérigazgató Pusztay András lemondott az átszervezési tervek miatt, utódja, Ződi Zsolt egy héten belül szintén lemondott tisztségéről. Döntését azzal indokolta, hogy miután megismerte a cég pénzügyi helyzetét, arra jutott, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghezvitele túl nagy feladat számára.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. június 30.

Egy hétig sem maradt: máris lemondott az Index új vezérigazgatója

Ződi Zsolt távozását követően, június végén Dull Szabolcs szolgálati közleményt tett közzé. Ebben azt írta, hogy 

„a történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak, beleszólásunk, ráhatásunk nincs ezekre. Egy hét alatt két vezérigazgató távozott, és egyelőre mi sem tudjuk, ki lesz a következő a poszton. És azt sem tudjuk, milyen változtatások véghez viteléről van szó.” 

Dull Szabolcs 2014 óta dolgozott az Indexben, 2019 decemberében lett annak főszerkesztője.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 38 megnézve, 1 alkalommal mai nap |