< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az étkezési díjat elsikkasztó önkormányzati alkalmazottal szemben

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vádemelés az étkezési díjat elsikkasztó önkormányzati alkalmazottal szemben

  
          6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
             Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                            E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 
www.fecsego.eu nemzetközi hírportál

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség az ellen a nő ellen, aki egy Csongrád-Csanád megyei kistelepülésen 3 év leforgása alatt több mint 3 millió forint szociális étkezési térítési díjat tulajdonított el.

A vádirat szerint a vádlott az önkormányzat alkalmazásában állt, munkakörébe tartozott a település által biztosított szociális étkeztetés díjainak beszedése. A 2014 és 2016. évek között nála befizetett díjak egy részével azonban rendszeresen nem számolt el, s az így elsikkasztott pénzt a saját céljaira fordította.

A nyomozás során az önkormányzat és a vádlott között lefolytatott közvetítői eljárás eredményeként a nő a települést ért kárt teljes egészében megtérítette.

A vádlottat az ügyészség nagyobb értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja. A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és járványügyi készültségről szóló jogszabállyal módosított büntetőeljárási törvény rendelkezéseire figyelemmel az ügyészség indítványozta, hogy a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság a vádlott bűnösségét büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – állapítsa meg és szabjon ki vele szemben büntetést.

Szeged, 2020. július 23.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 99 megnézve, 1 alkalommal mai nap |