| Mobile | RSS

KÜZDELEM A SZABAD MÉDIÁÉRT ÉS SAJTÓÉRT!

Tisztelet illeti Dull Szabolcsot, akit ma menesztettek az Index éléről a mai napon véglegesen. Nem adta könnyen magát, nem fogadta el a zsarolópénzt.

Tisztelet illeti azokat az Indexes újságírókat, kollégákat akik az utolsó utáni pillanatban is szabad sajtót akarnak csinálni a 10 éve diktatúrában regnáló orbáni bűnszervezetben.

Ettől van még most is Index, és ettől működnek még más szabad szerkesztőségek is mint pl. a HVG, a 444, a Népszava, az OLKT, a Civilhetes, a Nyugati Fény vagy a Városi Kurir.

Szégyen és gyalázat sújtsa azokat, akik korábban, most és később – mert nem vagyunk e szörnyű út végén – hozzájárulnak a sajtószabadság korlátozásához, alkotói közösségek szétveréséhez.

Történik mindez egy nappal azt követően, hogy Orbán viktor miniszterelnök “győzelmet” aratott – egyébként csak részsikert és inkább égést -, miszerint nem lehet közvetlen pénzügyi szankcióval sújtani az Európai Unióban azt az országot, ahol szétverik a jogállamot és a demokráciát. Mint például Magyarország.

Nem maradt más, mint dolgozni, szembeszállni velük amíg csak lehet. Nem hagyni a szabad média eszméjét és nem hagyva cserben az olvasót.

Hisszük, hogy ez nem utóvédharc, hanem egy majdani új, demokratikus rendszerváltás előcsatározása.

Ezért ezen a héten pénteken este 18 órakor tüntetést szerveznek a Momentum képviselői Budapestre a Kolosy térre.

Szabad ország, szabad sajtó! Tüntetés a magyar sajtószabadságért címmel.

Az esemény és a demonstráció részleteit itt találod meg.

Gyere el te is és tüntess, mutassa ki a nép a hangját!

Rubóczki Tamás, olkt.net

fecsego.eu/OLKT


www-fecsego.eu nemzetközi hírportál
Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |