< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: A jobbikosok nemrég a Parlamentben fogadták a vidékieket gyalázó, “értelmiségi” Gulyás Balázst

| Mobile | RSS

A jobbikosok nemrég a Parlamentben fogadták a vidékieket gyalázó, “értelmiségi” Gulyás Balázst

2020-07-29 13:52
 0


A Jobbik pár hete az Országgyűlésben tartott beszélgetést a pártközeli értelmiségnek. A Drót kiszúrta, hogy Jakabék vendége volt a vidékező újságíró, Gulyás Balázs is.

“Kora délután egy konzervatív értelmiségi beszélgetésre került sor a parlament Gobelin termében, mely egyben egyfajta alelnöki beiktatási találkozó is volt.

Köszönöm szépen minden megjelentnek a részvételt!” – írta ki Brenner Koloman, jobbikos politikus a Facebookjára június 15-én. Róla nemrég megírtuk, hogy érdi lakcímmel indult 2018-ban Sopronban a választáson, de csúfos vereséget szenvedett, még a leadott szavazatok egyötödét sem érte el.  A mostani történetben azonban nem ő a fontos, hanem Gulyás Balázs, aki a Magyar Hang nevű, Jobbik-közeli lap publicistája.

Gulyás Balázs, egykori kisgazda politikus volt az, aki múlt pénteken – mielőtt kiment volna felszólalni az indexes tüntetésen – még elmondta a következőket az ATV Nap Híre című műsorában:

„Tanulatlan, vidéki, idős emberek képezik a Fidesz táborát. De vannak kétmillióan, és együtt vannak kétmillióan”.

Rossz hír Gulyásnak, hogy a friss felmérések szerint a Fidesz-tábor inkább a hárommilliót közelíti, és az ellenzéki Republikon friss kutatása szerint Budapesten is a legerősebb párt. Konkrétan nyolcszor annyi szavazója van, mint a rohamléptékben gyengülő, balkanyart vett Jobbiknak. Tehát valójában inkább Gulyás a tanulatlan ebben a történetben, és az ezredfordulón Torgyán körül sürgölődő városi kisgazdát már fiatalnak sem neveznénk.

Ennél érdekesebb, hogy a Jobbik mit akar ettől az embertől? Július 20-án, azaz múlt hétfőn egy videót is kitettek, amelyben minduntalan Gulyást mutogatják. Annál is furcsább, hogy egy vidékező, primitív, most éppen liberálisnak tűnő megmondóembert futtatnak, mert közben a magányos Jakab Péter Rákosi módjára fotózkodik a búzamezőn, és vidéki imázst építene.

A hangzatos szlogenek helyett talán kezdésnek az is elég lenne, ha többé nem etetnének a fogadásaikon egy olyan arcot, aki így beszél vidéki magyarokról.

Forrás: Drot.info

(fotók: Jobbik-Facebook, Jakab Péter Facebook-oldala)

fecsego.eu/vadhajrások

Leave a Reply 44 megnézve, 1 alkalommal mai nap |