< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Aki napozni akar, az a hétvégén még ropogósra sülhet, aztán lassanként ideér a viharzóna

| Mobile | RSS

Aki napozni akar, az a hétvégén még ropogósra sülhet, aztán lassanként ideér a viharzóna

Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Úgy tűnik, végképp váltó-üzemmódra állt át az időjárás: pár nap perszelést néhány nap zordság követ, aztán kezdődik előről.

A napos idő mellett kevés fátyol-, északkeleten gomolyfelhő valószínű, csapadék viszont ezekből sem várható, jósol klassz időt a kiderul.hu.  Az északi, északkeleti szél a nyugati megyék és a Tisza térsége kivételével több helyen megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között, északnyugaton egy-egy helyen esetleg 33 fok körül várható. Késő estére 16 és 25 fok közé hűl le a levegő. Hasonló lesz a vasárnap is. A hétfő azonban már az átmenet napja, lesz nyargaló szél és zivatarok is előfordulnak, de a hőség zavartalanul tombol: 34 Celsius-fok lesz a napi “melegrekord”. A kedd azonban már egyértelműen zordabb lesz. Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és sokfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, a Dunántúlon és zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 30 fok között valószínű. Kelet felé haladva lesz egyre melegebb, délután a Dunántúlon gyorsan hűl a levegő. A jó hír az, hogy a hasonlóan zaklatott szerda után egy-két napon belül visszatér a klasszikus nyári időjárás. 

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 41 megnézve, 2 alkalommal mai nap |