< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra / Blog article: AZ ELLENZÉKNEK ÓRIÁSI LEHETŐSÉGET ADOTT A SORS!

| Mobile | RSS

AZ ELLENZÉKNEK ÓRIÁSI LEHETŐSÉGET ADOTT A SORS!

Varga-Damm Andrea írása

KÖZÉLETKözzétéve 2020 aug 2.

 0MegosztásFérfiak, nem kell Viagra, ha egyszer ezt csinálodSex

Adskeeper

2020. október 11-re az Nemzeti Választási Bizottság egyéni országgyűlési képviselő-választást írt ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú egyéni választókerületében, miután Koncz Ferenc fideszes képviselő úr elhunyt.
Ez a választás sorsdöntő lesz abban, hogy a politikai erők megmutathassák, melyikük képes a polgárokat megszólítani, az urnákhoz vinni, s győzni. 2022 előtt ez egy óriási főpróba lesz. Főpróba lesz a Fidesznek, hogy meg tudja-e tartani a mandátumot, képes-e most is győzelemre, de ebben az írásban nem velük kívánok foglalkozni.
Amikor időközi választás van, arra figyel az egész ország, a politikai erők teljes arzenáljukat be tudják vetni a győzelem érdekében. Emellett meglehetősen nyitott a terep olyan politikusok bevetésére is, akik nem elsősorban helyben erősek, hanem országos ismertségük segíthet a győzelemhez.
A polgárok az ellenzékkel szemben nem csak az összefogást szorgalmazzák, hanem elvárják a jó eredményt is, s azt is, hogy az adófizetők által nyújtott támogatásaikat hatékonyan használják fel. Ezt a megmérettetést nem ügyetlenkedheti el az ellenzék.
10 éve ígérjük, az ellenzék, a polgároknak azt, hogy legyőzzük az Orbán-rendszert, mindössze az kell hozzá, hogy azok, akik nem kívánják ezt a rendszert, menjenek el szavazni, s támogassák az ellenzéki jelölteket. Eddig nem tudtunk ehhez elvinni elég szavazót.
Természetesen ott vannak azok az időközi választások, mint Ózd polgármester megismételt választás (2014.), Veszprém 1. és Veszprém 3. választókerület (2015.), Hódmezővásárhely polgármester választás (2018.), jászberényi megismételt polgármester választás (2019.), Fejér 4. választókerület (2020.), ahol az ellenzék jelöltje győzött, de ezt a választást nem szabad egyikhez sem hasonlítani, azok sajátosságainak egyike sem vethető össze most ezzel.
Borsod 6. egyéni választókerület lakosságának politikai elkötelezettsége rendkívül vegyes. Vannak szinte teljesen fideszes területek, vannak városi szinten baloldali előnyök, vannak konzervatív, de a Fideszből kiábrándult polgárok, akik keresik az alternatív lehetőséget. Már ezért sem gondolkodhat – szerintem – az ellenzék egy helyi jelöltben valamely ellenzéki párt színében, aki mögé mindenki beáll. Miért is? Egyrészről a Fidesz, biztosak lehetünk benne, nagyágyút fog indítani. Másrészről, aki egyik helyen népszerű, az már a választókerület más részén nem elfogadható a polgároknak.
Ha én dönthetnék erről, biztos, hogy egy olyan embert indítanék, aki országosan ismert, népszerű, s helyben gyökerei vannak. Megnéztem a legnépszerűbb ellenzéki politikusok erősorrendjét, s azok közül igen csekély azok száma, akik szóba jöhetnek. Főpolgármester, vagy helyettese, egyéni országgyűlési képviselők, polgármesterek, EP-képviselő, vagy éppen a környékhez semmiféle módon nem kötődők.
Egyetlen ember van, aki ismert, népszerű, s borsodi kötődése van, ez pedig Jakab Péter. Persze, kérdezhetik, országgyűlési képviselő miért és hogyan indulhatna egy időközi választáson. Egyrészről aki országos listán jutott az Országgyűlésbe, indulhat időközi egyéni választókerületben, s ha győz, a listás helyét megkaphatja a korábbi országos listán szereplő valamely politikus. Azaz egy csapással két legyet lehet ütni. Másrészről egy vezető politikus megmutathatja ezzel, hogy milyen ereje van a pártjának az utolsó országos választás óta, s milyen ereje van az egész ellenzéknek.
Adott most a lehetőség? Igen. Van elegendő erőforrása az ellenzéknek arra, hogy most megmutassa az erejét? Igen. Lesz elég figyelem a polgárok részéről, akik változást akarnak? Igen. Akarja az ellenzék, hogy erősnek lássák a polgárok, s bízzanak benne? REMÉLEM.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 40 megnézve, 3 alkalommal mai nap |