| Mobile | RSS

Az érzéketlen Donald Trump – A pszichológus unokahúg kitálal

168 óra

– SZERZŐ: HELTAI ANDRÁS

Az amerikai elnök súlyos személyiségzavarainak egyik oka, hogy könyörtelenül szigorú apa, fiával évszámra nem törődő anya nevelte. A következmény: egy minden empátiát nélkülöző ember, aki nem tudja megkülönböztetni a jót a rossztól, betegesen hiú, kudarcait hazugsággal palástoló nárcisztikus alkat. A bizonyítványt szakember, a pszichológia doktora állította ki, aki egyébként Donald Trump unokahúga. Mary Trump rendhagyó könyve egyúttal riasztó képet fest az egész terebélyes famíliáról. Olyasfajtát, amilyennek a sematikus hollywoodi filmek ábrázolják a milliomosokat. Ezek azonban élnek, és egyikük, a tanulási defektusban is szenvedő Donald negyedik éve veszélyezteti hazáját és a világot. A könyv közzétételét persze próbálta megakadályozni, de ebben sem volt sikere: a kötet a napokban megjelent.

Amint már hallhattuk, az ős-Trump a katonaság elől szökött Bajorországból Amerikába, ahol a vadnyugaton aranyásóknak nyújtott szállodai és bordélyszolgáltatásokkal alapozta meg szerencséjét, majd ingatlanokkal üzletelt New Yorkban. Akárcsak azután a fia, Fred, Donald papája, akivel kiskorában még németül beszéltek otthon. Ő azután már nagyban utazott. A metropolis peremén azóta is állnak az általa épített, busás jövedelmet fialó óriás lakótelepek. Első fiát, szintén Fredet szemelte ki utódjának, ám annak ahhoz sem kedve, sem tehetsége nem volt, inkább pilótának állt. A zsarnok apa lenézte a „repülő buszsofőrt”, amint emlegette, akárcsak annak stewardessből lett feleségét. A férfi bánatában inni kezdett, így elvesztette állását, aztán a feleségét, majd mindebbe 42 évesen belehalt. Egyedül, mert a halálos beteg mellett egyetlen családtagja sem volt ott. Donald a hírre, hogy bátyja a végét járja, moziba ment.

Az ifjabb Fred Trump 55 éves lánya írta a könyvet, évtizedek személyes tapasztalataival az egész híres-hírhedt famíliáról, benne a jeles Donaldról, akit már a kistestvérei is utáltak, mert durva, erőszakos volt velük. Megsokallta ezt az apa is, így került a fiú évekre katonai „akadémiára” – a gyakorlatban magán-javítóintézetbe. Ami aligha segített érzelmi és intellektuális kibontakozásában, de nagyon jót tett, amikor a család zord feje az elsőszülöttben való csalódása után őt szemelte ki utódjának.

Donald ugyan jó nevű egyetemen szerzett közgazdászdiplomát – ám unokahúga szerint úgy, hogy más írta a felvételi dolgozatát.

Mindenesetre lett fogalma az üzletről, bár Mary Trump egy sor bizonyítékkal cáfolja az elnök terjesztette történetet, miszerint rendkívüli képességeivel ért el páratlan üzleti sikereket. A valóságban az apa 1999-es haláláig annak pénze és tanácsai álltak a fiú sikerei mögött. Annál is inkább, mivel a fiának nyújtott (és soha vissza nem fizetett) százmilliós kölcsönök az el nem készült beruházásokra, „tanácsadásra és igazgatásra” adott óriási pénzek azt is szolgálták, hogy a vállalat hasonló nagyságrendben tudja elkerülni az adófizetést. Amikor viszont a papa már nem súgott, Donald ötször ment csődbe különböző ingatlanvállalkozásaival. Sikeresebb volt viszont a szállodáival. Igaz, a New York-i Trump Toweren részben feketén dolgoztak a munkások, és a hírek szerint a maffia is közreműködött abban, hogy ne legyenek munkaügyi viták.

Így jutott pénz arra is, hogy amikor Donald, otthagyva első feleségét, Ivankát, elvette Marla Maplest, a hollywoodi tévésztárt, 150 ezer dollárért vegyen neki jegygyűrűt. Ami eltörpül amellett, hogy hat év után szakítva, lovagiasan 10 millióval gondoskodott Marla jövőjéről. Talán azért is, mert párja élete legjobb szexpartnerének minősítette Donaldot. A nőt hajnalban érték tetten egy délceg úszómester sátrában a strandon, ami e minősítésnek némiképp ellentmondó fejlemény.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. június 19.

Hajmeresztő dolgokat írt könyvében Trumpról, nekiestek az egykori nemzetbiztonsági főtanácsadónak

Mary Trump egyébként úgy értesült nem kevés intimitásról, hogy – miután eredetileg angol szakos bölcsész volt – Donald hajdanán megbízta, írná meg a nevében helyette a könyvet, amelyben oly sikeres életét kívánta reklámozni. Felhasználásra megkapta például a zseniális üzletember feljegyzéseit azokról a nőkről, akik nem kívántak lefeküdni vele. Trump utólag kivétel nélkül „kövér, randa tehénnek” minősítette e hölgyeket, köztük Katarina Wittet, a világszép német korcsolyázónőt. Általában lenézte a nőket, a nála sikeresebb férfiakat lúzernek minősítette, de a párjaival szívesen dicsekedett: a korábbi cseh és a jelenlegi szlovén modell között elvett Marla Maples szintén mutatós volt.

Az utóbbi meghívásának köszönhette a szerző egyetlen látogatását Mar-a-Lagóban, Trump floridai kastélyában. Mint feljegyezte, 58 hálószoba áll ott a vendégek rendelkezésére, és aranyozottak a csapok a fürdőszobákban. Így rangjához illően zuhanyozhatott ott hajdan András brit herceg és közös szexbotrányaik után magát a börtönben felakasztó playboy barátja, Jeffrey Epstein is, mindenre kész női kíséretükkel, és oly vallásosként mutatkozó házigazdájuk dicsőségére.

„Donaldot a vallás egyáltalán nem érdekli, de boldogan pózol a kamerák előtt, ha templom, szertartás van a háttérben.”

Ez a hiteles idézet Maryanne Trumptól, az elnök nővérétől származik, aki öccsénél sokkal jobb géneket örökölhetett: sikeres bírói pályafutás után felsőbírósági elnökként vonult tavaly nyugdíjba. Az elnököt korábban egyébként zsidó fejfedőben is fényképezték cseh modelltől származó lánya, a mama nevét viselő Ivanka (jelenleg fehér házi főtanácsadó) esküvőjén. Charles Kushner ugyanis csak úgy volt hajlandó beleegyezni Jared fia (ma ugyancsak Trump egyik kulcsembere) esküvőjébe a Trump lánnyal, ha az áttér a zsidó hitre. Az idősebb Kushner, ugyancsak milliárdos ingatlan-nagyvállalkozó, súlyát a jelek szerint nem ingatta meg a múltja: amikor adócsalási ügyében a sógora ellene vallott, bosszúból felbérelt egy prostituáltat, csábítsa el a férfit, és adott mellé kameramant is, filmezze le félrelépő sógorát az aktus közben. Majd elküldte a felvételt a testvérének. Adóügyben és az előbbiekért vagy három évet ült, de közel kétmilliárdos vagyonával ma büszkén figyelheti fia példátlan pályafutását.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. július 29.

Trump újra nagyot futott: démonokról hadováló kamudoktor videóját osztotta meg, aki szerint nem kell maszk, mert van gyógymód

Idősebb Fred Trump egymilliárd feletti vagyont hagyhatott négy gyermekére. Az unokáknak az óriási összegnek csak szerény töredéke jutott, de ez is lehetett jó pár millió. Mary Trump és testvérei pereltek, és eme történet is bizonyára szerepel majd a jövendő hollywoodi filmben. Az egyik csúcspont, amikor a fő örökösök a perindítás hírére leállítják az addig valamennyi családtagra kiterjedő betegbiztosítást, így az egyik, 24 órás ápolásra szoruló, idegsérült kisgyerek ellátását kérdőjelezik meg. A felek végül aztán kiegyeznek, Mary Trump is legalább százezreket, de talán még többet kaphatott – ám erről nem beszél. Így annyira nem sajnálhatjuk, de mindenképpen hasznos, hogy sok minden mást elmondott.

Az említett nagynéni, a jogász Maryanne Trump, először tréfának vélte, hogy öccse, Donald, a családban közismert korlátozott képességeivel elnök szeretne lenni.

A kötet szerzője emlékeztet: ha ez a tekintélyes asszony annak idején figyelmezteti a választókat, mi fenyegeti bátyja személyében az országot, talán megakadályozhatta volna mindazt, aminek tanúi vagyunk. Hiszen ő beszélt arról csodálkozva az unokahúgának, a könyv szerzőjének is, hogyan törekedhet az államelnöki posztra olyasvalaki, akinek fogalma sincs a történelemről, az alkotmányjogról, a világpolitikáról, a diplomáciáról. Amihez szerzőnk még hozzáteszi: a híres nagybácsi egyfajta zárt világban él, az igaziról csak kedves, őt támogató tévécsatornájából és a talpnyalói révén tájékozódik.

Nem is csoda, ha egy fizikailag is gyenge állapotban lévő ember, aki alig mozog, egészségtelenül táplálkozik és napi tizenkét kólával élénkíti az agyát, befelé fordul, és álomvilágban él.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. június 14.

Mi lehetett Donald Trumppal? Betegséget gyanítanak a 74 éves amerikai elnöknél, aki nehezen lépdelt egy sajtóeseményen – VIDEO

Empátia híján még az sem rendíti meg, hogy már csaknem 140 ezer honfitársa halt bele a járványba, amelyet ő bűnösen bagatellizált, ugyanakkor mit sem tesz azért, hogy csillapítsa az egyre súlyosabb faji ellentéteket.

Mary Trump könyve talán Donald sok rajongójának is a kezébe kerül – így hozzájárulhat a Fehér Ház közveszélyes bohócának sokak által remélt novemberi bukásához.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |