| Mobile | RSS

Romokban a turizmus – hiába “nyertük meg a háborút”

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki jelentése szerint júniusban az előző év azonos időszakához képest a a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma

93,2 SZÁZALÉKKAL CSÖKKENT KÜLFÖLDI VENDÉGEK ESETÉN,

a belföldi vendégek által eltöltötteké 59,2 százalékkal esett vissza a koronavírus-járvány hatására. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 77,0 százalékkal kevesebb volt, mint tavaly júniusban.

Pedig már ez a több mint felére csökkent létszám is a négyszerese a májusban, még a korlátozó intézkedések alattinak. A statisztikai adatok szerint az év első hat hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek 61 százalékkal kevesebb, összesen 5,2 millió vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 66 százalékkal, a belföldi vendégek 54 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

Portálunk információja szerint az ország különböző részein más-más arány tapasztalható, míg Siófok majdhogynem üres, addig Balatonfüreden megfelelő a forgalom, de például az egyik leglátogatottabb vidéki városban Egerben is erős fellendülés tapasztalható egészen szeptember végéig a foglalásokban, miután áprilisban szinte minden foglalást stornóztak a város szálláshelyein.

Leave a Reply 87 megnézve, 1 alkalommal mai nap |