< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: Óriási a botrány Szombathelyen: a szurkolók tombolnak, a rendőrség nyomoz a Falcónál történt pedofilgyanú ügyében

| Mobile | RSS

Óriási a botrány Szombathelyen: a szurkolók tombolnak, a rendőrség nyomoz a Falcónál történt pedofilgyanú ügyében

PestiSrácok
Nyomozást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság a Falcónál, illetve a szombathelyi sportközpontnál történt pedofilgyanú miatt. A PestiSrácok.hu írta meg, hogy a Falco KC feljelentése szerint a reklámmenedzser az öltöző ablakán át fotózta az utánpótlás női kézilabda-csapat részben fiatalkorú (!), 18 év alatti, tinilány játékosait. A klub és sportközpont vezetése egy beérkezett panasz alapján vizsgálta ki az ügyet, és alkalmazottjukat – akit nem neveztek meg – azonnal elbocsátották és rendőrségi feljelentést tettek. Egyre több részletre derül fény és egyre szövevényesebb ügy bontakozik ki a háttérben, amelyek a klub jövőjét is érintik, és amelyek további ékes példái annak, hogyan próbál mindent és mindenkit kézi irányítás alá vonni Szombathely új, balliberális vezetése. A szombathelyi szurkolók tombolnak, tiltakozó akcióra készülnek. Az üggyel összefüggésbe hozott reklámmenedzser pedig azóta felszívódott. Kitalálják-e, ki képviseli? Csak nem Czeglédy Csaba…?

A Szombathelyi Rendőrkapitányság személyes adattal visszaélés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást. Tekintetettel arra, hogy folyamatban lévő eljárásról van szó, bővebb információt nem áll módomban adni

– írta megkeresésünkre a Falco-ügyben a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

BIZTONSÁGI KAMERAFELVÉTEL BIZONYÍTHATJA, MIT TETT A REKLÁMMENEDZSER

Elsőre furcsán hangzik, hogy akár egyetlen 18 év alatti lányról is vetkőzés közben lesifotót készíteni csupán “személyes adattal való visszaélés”, hatósági forrásainktól azonban úgy tudjuk, ez csak a kezdet. Nagyon elején járnak az ügynek, amelynek az alapja az, hogy valaki másokról azok engedélye nélkül felvételeket készített. Azt, hogy kik szerepelnek a képeken, pontosan milyen korúak a sértettek (azaz hány 18 év alatti van közöttük), a képek milyen körülmények között és milyen céllal készültek, a nyomozás során kell kideríteni, ez alapján pedig módosulhat majd a gyanú és lehet gyanúsított is.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) és Falco által kiadott közlemény szerint a lányok vették észre, hogy valaki fotózni próbálja őket, de hallottunk olyan belső információkat, miszerint Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezetője kapta rajta az éppen az öltözőablakon befotózó alkalmazottat. Pődörnek egyébként mindkét lánya tagja a kézilabda-akadémiának, így érthető, hogy nagyon kiakadt.

A történteket azonnal jelentette a Falco KC ügyvezetőjének és a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.-nek, továbbá értesítették a tulajdonos önkormányzatot is. Az ügyet kivizsgálták, majd a klub reklámmenedzsere, S. Ádám azonnali elbocsátása mellett döntöttek és megtették a rendőrségi feljelentést. Arról, hogy pontosan hány évesek az ügyben érintett kézis lányok, nem kaptunk hivatalos tájékoztatást, de belső körökből úgy tudjuk, a 2002-2003-as korcsoport a történtek elszenvedői, akik között akár 18 év felettiek, de 17 év alattiak is lehetnek. Egy bizonyos, hogy részben biztosan fiatalkorúakról beszélünk, azon belül ilyen bűncselekménynél a Btk. nem tesz különbséget.

Forrásaink szerint a Falco Aréna belső biztonsági kamerája is rögzítette az eseményeket, és a felvételeken látható, hogy a „lesifotós” cseppet zavartatja magát, többször elsétál az öltöző mellett és befotóz a telefonjával annak magaslati ablakán, majd megnézi, hogy sikerült a kép.

Cikkünk megjelenése után hatalmas botrány tört ki a vasi városban. A Falco, az ország egyik vezető férfi kosárlabdacsapatának szurkolóit, és a sportközpontban sportoló fiatal kézilabdás lányok szüleit is sokkolták a történtek: demonstrációra készülnek és az elkövető elszámoltatását követelik.

S. ÁDÁMOT SZÁNTÁK A SZOCIK A KEMÉNYVONALAS, KÍVÜLRŐL NEM BEFOLYÁSOLHATÓ GRÁCZER HELYÉRE?

Ahogy azt meg is írtuk, S. Ádám Czeglédy Csaba keltetőjéből jött; a 6 milliárdos költségvetési csalással vádolt, korábban adócsalás miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt baloldali politikus ügyvéd által a ’90-es években alapított Nyugat.hu-nál indult a pályafutása, mint sportújságíró. A tavalyi önkormányzati választások után nyomták be a város élére került baloldali vezetők az önkormányzati tulajdonú Falcóba, ami nem aratott osztatlan sikert. Nemény András polgármester és csapata szinte minden fontos pozícióba, önkormányzati cégekhez, bizottságokba, önkormányzat közeli tisztségekbe a saját megbízható embereit ültette, függetlenül attól, hogy alkalmasak-e, megfelelnek-e az adott pozíció elvárásainak. S. Ádám kinevezését életvitele miatt még a baloldalról sem mindenki támogatta. Nemény azonban úgy döntött, ha konkrét ellenérv nincs a személye ellen, akkor legyen, és S. Ádám sportújságíróból a Falco KC sportmenedzsere, reklámmenedzsere lett.

Önkormányzati és sportkörökben azt beszélik, a Falco KC ügyvezetőjének, Gráczer Györgynek hónapokon belül távoznia kellett volna, utódjának pedig a megbízható saját ember, S. Ádám volt kiszemelve, akit a helyi szocik támogattak kitartóan. Gráczer alapköve, fundamentuma a Falcónak, egyes vélekedések szerint ő maga a szombathelyi kosárlabda. Ugyanakkor túlságosan keményvonalas, aki soha nem engedett a külső befolyásnak, még a tulajdonos önkormányzattól sem. Ezért hiába a csapat történelme, sikerei, Gráczer pályafutásának végét a klubnál megjelölték. Mindez ugyan csak szóbeszéd, azonban tény, mert míg korábban mindig 5 évre, legutóbb már csak 1 évre írták alá a szerződését.

S. ÁDÁM MEGY, MOLNÁR MIKLÓS JÖN?

Helyére több belső körös hűséges alattvaló is elképzelhető. Állítólag S. Ádám volt a helyi baloldal választottja, az SZKK vezetője viszont a helyi nagy köpönyegforgató korábbi alpolgármesterrel, Molnár Miklóssal ápol jó kapcsolatot. Molnár a korábbi fideszes városvezetés alatt alpolgármester volt, de szembefordult velük és árulásáért a Vasivíz vezérigazgatói posztját kapta, igaz, a jogszabályban előírt ötéves víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalat nélkül, ahonnan ezért a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal határozata értelmében távoznia kellene, amit Molnárék a bíróságon próbálnak nevetséges érvekkel támadni.

Hogy a fenti koncepciók fedik-e a valóságot, vagy a szombathelyi sportért, kosárlabdáért aggódók találgatásai csupán, az a jövőben derül ki. Ami azonban ma már bizonyos: S. Ádám pályafutása a sportközpontnál, illetve a klubnál rövidre sikerült, és a most történtek után, ha valaki, akkor ő biztosan nem lesz a klub vezetője. Neki most azon fájhat a feje, hogy vajon gyanúsítottként kell-e magyarázkodnia.

A SZOMBATHELYI SPORTKÖZPONTNÁL DOLGOZOTT A CZEGLÉDY-ÜGY KÉT VÁDLOTTJA IS

Mivel S. Ádám elérhetetlen, és úgy tudjuk, a jogi képviseletét éppen Czeglédy látja el, ezért közvetlenül őt kerestük meg kérdéseinkkel. A máskor DK-s politikusok ügyvédjeként oly büszkén parádézó Czeglédy most hirtelen szemérmes hallgatásba burkolózott és masszívan ködösíteni próbált válaszában. Arra az egyszerű, igen-nemmel megválaszolható kérdésre, hogy ő látja-e el S. Ádám jogi képviseletét az ügyben, mindössze annyit válaszolt, hogy

az is az ügyvédi titok körébe tartozik, hogy egy ügyvéd kinek a képviseletét látja el, így amennyiben ügyvédi irodánk látná el az ügyben bárki képviseletét, az illető engedélye nélkül e körben sem adhatnánk tájékoztatást.

Mindenesetre nem felejtette el hozzátenni, hogy nem tartaná szerencsésnek, ha az ügyből a média második Kaleta-ügyet csinálna. Miért is? Talán, mert a szombathelyi baloldalhoz köthető emberről van szó? A megoldást mindenki fantáziájára bízzuk. Érdemben egyetlen kérdésünkre felelt: eszerint politikusként és apaként elítéli a pedofíliát. 

Apropo, ha már Czeglédy… A szombathelyi közélet baloldali felében különös kapcsolatok ismertek a helyiek előtt. S. Ádámot a közbeszédben kapcsolatba hozzák a ma Brnóban élő sportújságíróval, a bb1.hu tulajdonosával, Pál T. Gáborral. Róla akkor írtunk, amikor közeli barátját, K. Árpádot őrizetbe vették a Czeglédy-ügyben. Mellesleg a 6 milliárdos költségvetési csalás két másik vádlottja, B. Roland és N. Tibor is a Szombathelyi Sportközpontnál dolgozott. Előbbi az SZKKA, vagyis a kézilabda-akadémia edzője, utóbbi a technikai vezetője volt. A vád szerint mindketten strómanok voltak a Czeglédy által irányított bűnszervezetben. N. Tibor az Alba Meló Iskolaszövetkezet és a Student Pro aláírásra jogosult vezetője, az Alba Pro Regia Iskolaszövetkezet és a Perfect Regia Iskolaszövetkezet vezetője pedig B. Roland volt. Mindegyik szövetkezet a Fejér megyei Bodajkra, ugyanabba az épületbe volt bejegyezve. B. Roland és N. Tibor is szombathelyiek; a vád szerint semmilyen iskolaszövetkezeti tevékenységet nem végeztek Bodajkon.

Czeglédy pedig, aki mindezek szerint maga is épp eleget tett a szombathelyi sport hírnevének csorbításáért, a mostani pedofilügy kirobbanása miatt az egyik fideszes képviselőnek esett neki a Facebookon.

Büszke lehetsz magadra Fecó, hogy irattattál egy Falconak ártó cikket. Gerinced megvan még?

– írta Lendvai Ferencnek Czeglédy, pedig a képviselő csak megosztotta a PestiSrácok.hu cikkét, azzal a megjegyzéssel: bántja, hogy Szombathely legjobb csapatát ilyen történettel hozzák kellemetlen helyzetbe.

Vezető kép: Facebook (illusztráció)

fecsego.eu/PestiSrávok

Leave a Reply 110 megnézve, 1 alkalommal mai nap |