< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Eljött a szembenézés pillanata

| Mobile | RSS

Eljött a szembenézés pillanata

Dobrev Klára Orbán brüsszeli pozíciójáról és a választási együttműködésről

Eljött a szembenézés pillanata

Dobrev Klára Orbán brüsszeli pozíciójáról és a választási együttműködésről

Orbán Viktor nagyon komoly kudarcot vallott Brüsszelben – állítja Dobrev Klára, aki úgy véli, jelzésértékű, hogy az EU megtagadta több lengyelországi város támogatásának kifizetését, méghozzá lényegében a jogállamisági kritériumok megsértése miatt. Szerinte ez vár Magyarországra is. „A kormány maga alatt vágja a fát” – mondja a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, akivel nem csak az európai költségvetés tervezetéről beszélgettünk, hanem egyebek mellett arról is, hogy milyen felállásban lenne érdemes az ellenzéknek belevágnia a parlamenti választásba, és hogy lenne-e kormányfőjelölt.

Ön érez elég erőt az Európai Parlamentben ahhoz, hogy a maga kiemelt szempontjait érvényesítse a költségvetés tervezetében, vagy végső soron akár vissza is dobja a javaslatot?

Szerintem sokan félreértik idehaza, ami történik, hiszen a magyar politikában elszoktunk attól, hogy a döntéseket hosszú tárgyalássorozat végén, minden érintettet meghallgatva, valamennyi szempontot figyelembe véve hozzuk meg. De az Európai Unióban ez a normális költségvetési eljárás. A Tanácsnak van egy álláspontja, de a végső döntést az Európai Parlamentnek kell meghoznia. Most egy tárgyalási folyamat kezdődik az álláspontokról.

“Én a DK politikusa vagyok, és nagyon örülök, hogy 18 %-kal mi vagyunk a legnagyobb ellenzéki párt, és annak is örülni fogok, ha 25%-unk lesz. Ennél egyetlen dolognak örülnék jobban, ha 2022-ben az egyesült ellenzék legyőzné a Fideszt.”

Sok más mellett ezt is mondtam a Jelennek adott interjúmban, amelyből azt is megtudhatjátok, miért bukott akkorát Orbán Brüsszelben. (Dobrev Klára)

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 44 megnézve, 1 alkalommal mai nap |