| Mobile | RSS

Le lehet győzni a Fideszt az időközi választáson, elfogyhat a kétharmad!

 0MegosztásFelesége biztosan értékelni fogja ezt a trükköt – próbáld meg maSex

Adskeeper

Október 11-én előrehozott országgyűlési képviselő választás lesz BAZ megye 6. ogy. választókerületében. A motorosbalestben meghalt fideszes Koncz Ferenc helyére kell új képviselőt választani.

A kormánypropaganda próbálja úgy beállítani, hogy ez egy lejátszott meccs, az igazság azonban nagyon más. 2018-ban az ellenzéki jelöltekre adott voksok száma összességében alig 400 szavazattal maradt el Koncz Ferencre leadottaktól. Ráadásul szavazni fognak a baloldali fellegvárnak számító tiszaújvárosiak is, akik mindenkoron aktívan szembementek Orbánnal.

Annak ellenére, hogy a választás már a nyakunkon van, keveset tudni arról, hogy melyik párt kit indítana. Még csak pletykaszinten hallani arról, hogy a Fidesz jelöltje az elhunyt képviselő lánya, Koncz Zsófia, a Fidelitas aktív alelnöke lehet.

Elméletileg az ellenzéki térfélen is nagy a mozgolódás. Jelöltet állít a Magyar Szolidaritás Mozgalom, azaz a miniszterelnök-jelölt Szanyi Tiborhoz is köthető ember már itt is. Ők közleményükben előválasztást szorgalmaznak, azaz nem mennek szembe az Orbánnal szembeni összefogással, de azt szeretnék, hogy a közös jelölt ne paktum eredményeképpen kerüljön kiállításra, hanem legyen mögötte egy erős demokratikus legitimáció is, amit az előválasztás adhat. Varga László, az MSZP helyi politikusa a hírklikk tv-ben arról beszélt, hogy szintén jó ötletnek tartja az előválasztást, de nem foglalt egyértelműen állást a kérdésben.

Az idő mindenkit sürget, Magyar György ügyvéd szorgalmazza az előválasztás megtartását, mert bevált és jó megoldás, segíti az ellenzéki szavazók aktivizálódását. A jelöltek állítására augusztus 22-től van lehetőség, azaz ha addig nem indul el az előválasztási regisztráció és maga az előválasztás addig, akkor arra már biztosan nem kerülhet sor. Sajnos úgy tűnik, hogy a jelenleg pozícióban lévő ellenzéki pártok rafkós kiszorítósdit alkalmazhatnak, valószínűnek tűnik, hogy az “elő nem választott ellenzéki” jelölt a Jobbik politikusa lesz, ami minden szempontból az egyik legrosszabb megoldás.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 115 megnézve, 1 alkalommal mai nap |