< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Tudomány/gazdaság / Blog article: 200 ezer éves ágyak az emberiség előtti időkből? Mit hallgatnak el az eredetünkről?

| Mobile | RSS

200 ezer éves ágyak az emberiség előtti időkből? Mit hallgatnak el az eredetünkről?

Elképesztő leletegyüttes árulkodhat a Föld és az emberiség elhallgatott idővonaláról…?

Egy kutatócsoport egészen elképesztő, az emberi történelmet úrjaíró felfedezést tett nemrégiben.

A tudósokból, antropológusokból és régészekből álló csapat alváshoz és munkához használt „fűágyak” nyomait fedezte fel a Dél-afrikai Köztársaságban lévő KwaZulu-Natal tartománybeli Border barlangban.

Ezeket az ágyakat, amelyeket a kölesformák alcsaládja tartozó füvek kötegeiből készítettek, a barlang hátuljában alakították ki hamurétegeken – olvasható a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.

„Úgy véljük, hogy a fűágyakat szándékosan helyezték hamura, nem csupán azért, hogy tiszta és jól szigetelt alapjuk legyen, hanem hogy távol tartsa a rovarokat”

– mondta Lyn Wadley, a johannesburgi Witwatersrandi Egyetem professzora, a Science című tudományos folyóiratban publikált tanulmány vezető szerzője.

A szakember szerint a hamuréteg néha úgy keletkezett, hogy egy korábbi fekhely maradványait elégették, hogy megtisztítsák a barlangot és elpusztítsák a kártevőket.

Máskor a tűzrakóhelyek fáinak hamuját használták fel tiszta alapként.

A dél-afrikai, francia, argentin és belga szakemberekből álló kutatócsoport a megkövesedett fűkötegek nyomait vizsgálták a barlangban.

Ez egy hihetetlen agy előrelépés és nagyon izgalmas felfedezés.

Gyakorlatilag azt bizonyítja, hogy több mint 200 ezer évvel ezelőtt már kőágyakban aludtak az emberek.

„Vizsgálatunk azt mutatja, hogy kétszázezer évvel ezelőtt, fajunk megjelenése után nem sokkal, az emberek képesek voltak tüzet előállítani, és használták is a tüzet, a hamut és a gyógynövényeket, hogy tiszta, kártevőmentes táborhelyeket tartsanak fenn.”

Ez azt jelenti, hogy vagy nagyon alaposan félreismerték az emberi történelmet és alábecsülték elődeinket, vagy az elődeink sokkal fejlettebb civilizációs közösségben éltek.

Vagy amit sokan sejtenek és állítanak:

Az előző emberiség élhetett a Földön jóval az emberi közösségek létrejötte előtt, és ezeknek a nyomai lehetnek ezek az “idő előtti” kőágyak.

Persze ezt a mainstream régészet nem fogja kimondani.

fecsego.eu/kimondott igazságok

Leave a Reply 58 megnézve, 1 alkalommal mai nap |