| Mobile | RSS

A világszerte elismert író kőkemény véleményt mondott Orbánról, s fasisztoid rendszeréről

2020. 03. 06.

Ungváry Rudolf – Fotó: litera.hu

Kérjük oszd meg a bejegyzést, hogy xmásokhoz is eljusson az igazság:

Függetlenül az olyan kirohanásoktól, amiket a retorika törvényei szerint megengedtem magamnak annak idején, félénk vagyok. Ez az egyik oka annak, hogy se egy fideszessel, se a kommunista uralom idején egy kommunistával érdemben nem mertem beszélgetésbe elegyedni. Amikor megbuktak, akkor könnyebb dolgom volt… – jelentette ki Ungváry Rudolf író.

Ungváry szerint a jelenlegi rendszer aljasabb, mint a nyilasuralom volt, és szomorúan veszi tudomásul, hogy egyedül maradt véleményével.

“EZ A RENDSZER AZONBAN A DEMOKRÁCIA ÁLARCÁT ÖLTI FEL, ÉS ETTŐL ÚGY TŰNIK A MAINSTREAM KÉPVISELŐINEK, HOGY „SÉRÜLTEK A DEMOKRÁCIA TÖRVÉNYEI. SÉRÜLTEK A FENÉT, NINCSENEK! AMI VAN, AZ CSAK A LÁTSZAT. ÉS VANNAK OLYAN KÖRÜLMÉNYEK, AMIKOR EZT EGYÉRTELMŰEN KI KELL MONDANI.”

A beszélgetésben szóba kerül Ungváry Balatoni nyaraló című új könyve, hogy már 83 éves, biciklizik, evez, síel, sífut, és még semmi kedve meghalni. A haláltól borzalmasan fél.

Persze inkább attól félek, hogy milyen lesz az utolsó szakasz. Minél idősebb az ember, annál gyakrabban tapasztalja meg a környezetében ezt a folyamatot, és nem tudom, mitől függ, hogy valakinél borzalmas, másnál meg nem.

UNGVÁRY EGY RÉSZEN ARRÓL KEZD BESZÉLNI, HOGY “KÓDOLVA VOLT A NYUGATI TÖMEGDEMOKRÁCIÁBAN, HOGY MEGISMÉTLŐDJÉK MUTÁNS FORMÁBAN A KLASSZIKUS FASIZMUS, ÉS MEGJELENNEK ELŐTTÜNK AZ EGYKORI FASISZTÁK MAI KLÓNJAI, AKIKNEK TERMÉSZETESEN FOGALMUK SINCS ERRŐL, HISZEN A KLÓN ÉPP ATTÓL KLÓN, HOGY NEM TUDJA MAGÁRÓL, MICSODA”.

A tájékozatlan szavazók így azokat választják meg előbb-utóbb, akik a demagógiájukkal megtévesztik őket. A tömegdemokrácia tehát szükségszerűen fordul előbb-utóbb diktatúrába.

Az író szerint ez mára vált csak aktuálissá, mert az első világháborúig nagyon erős tekintélyuralmi struktúrák működtek a liberális demokráciákban is, az uralkodó elit tehát mindig meg tudta akadályozni az ostobák lázadását az okosokkal szemben.

Egy kérdést és választ szó szerint idézünk:

A BESZÉLGETÉS ELEJÉN TETT EGY NAGYON ERŐS ÁLLÍTÁST, MISZERINT A NER ALJASABB RENDSZER, MINT A NYILASURALOM VOLT. EZT TÉNYLEG KOMOLYAN GONDOLJA? HISZ AKKORIBAN NYÍLT TERROR ÉS NÉPIRTÁS ZAJLOTT, EMBEREKET KÍNOZTAK ÉS LŐTTEK A DUNÁBA FAJI ALAPON.

UNGVÁRY: A RENDSZER MÖGÉ KELL TUDNI LÁTNI, ÉS AKKOR ÉSZREVESSZÜK, HOGY MOST IS A VEZÉRELV, A TEKINTÉLYELV, A KIREKESZTÉS ÉS AZ AKARAT ELVE ÉRVÉNYESÜL, ÉS AZ ÖSSZES DEMOKRATIKUS INTÉZMÉNYT TOTÁLISAN MEGSZÁLLTÁK.

Na nézzük csak, A liberalizmus a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul. Tehát Orbán azért ellenzi a liberalizmust, mert az a sötét szándék vezérli, hogy megfossza a magyar embereket a szabadságjogaiktól és a törvény előtti egyenlőségtől. A magyar emberek szabadságjogaiktól és törvény előtti egyenlőségétől való megfosztása, pedig nem más mint diktatúra, amely nem mellesleg ellentétes az Európai Unió Szerződése 2. cikke előírásával is. Magyarországon a demokratikus jogállamnak már csak a formai elemei vannak meg amiknek a tartalmát a Fidesz nevű bűnszervezet már réges-régen kiüresítette, amikor az alkotmánybíróságra, az ügyészségre, az összes hatóság élére és a rendes bíróságok vezetői pozíciójába Orbán emberei kerültek kinevezésre. A diktatúrára pedig a Fidesz nevű bűnszervezetnek azért van szüksége, hogy a közpénz és közvagyon ipari méretű szabad rablását büntetlenül folytathassák.

Teljesen igaza van Ungváry Rudolfnak. Már akkor igaza volt, mikor olyan 2011 körül fasisztoidnak nevezte a rendszert, de akkor még sok, eltartott kisujjú széplélek csak szenvelgett miatta, hogy milyen csúnya ez a szó, ez csak autokratikus tendenciát hordozó rezsim. Kialakult fasizmust már nem nehéz észrevenni, csak kezdetben, a lopakodó időszakában nehéz.

Forrás: 24.hu / BalraMagyar/fecsego.eu

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál
Leave a Reply 61 megnézve, 1 alkalommal mai nap |