< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Koronavírus Magyarországon: hat megyében és Budapesten találtak új fertőzötteket

| Mobile | RSS

Koronavírus Magyarországon: hat megyében és Budapesten találtak új fertőzötteket

Koronavírus

Portfolio

Az elmúlt 24 órában 36 új fertőzöttet találtak Magyarországon, Budapest mellett Pest, Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Utóbbi megyében 17 új fertőzött van, ezzel az elmúlt egy hétben már 38-cal emelkedett ott a fertőzöttek száma. Nincs új elhunyt az országban.

36 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5191 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak száma változatlanul 613 fő, 3695-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 883 fő.

Az aktív fertőzöttek 35%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 43%-a budapesti. 59 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen – közölte a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.

Budapest mellett Pest, Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében találtak az elmúlt 24 órában új fertőzöttet. Utóbbi megyében 17 új fertőzött van.

Budapest után Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében találták az elmúlt egy hétben a legtöbb új fertőzöttet, szám szerint 38-at. Az elvégzett tesztek száma hét nap alatt 17 618, az elmúlt 24 órában pedig 1458 volt. Mióta tart a járvány, 398 550 mintavétel történt hazánkban.

korona2

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük – hívta fel a figyelmet a kormányzati portál, hozzátéve: ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Európa legtöbb államában romlik a járványügyi helyzet, ezért

SZEPTEMBER ELSEJÉTŐL A JELENLEGINÉL SZIGORÚBB SZABÁLYT KELL ALKALMAZNI A KÜLFÖLDI UTAZÁSOKRA, AMIRE AZ E HETI KORMÁNYÜLÉSEN TESZ JAVASLATOT AZ OPERATÍV TÖRZS.KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2020. 08. 23.

Ez lehet a magyarázat, hogy miért készül jelentős szigorításra az Orbán-kormány szeptembertől

2020. 08. 21.

Orbán Viktor: szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre a járvány miatt

2020. 08. 19.

Gulyás: szigorítás jöhet a külföldi utazásoknál szeptembertől – jövő héten dönt a kormány

Címlapkép: Getty Images

fecsego.eu/Portfólió

Leave a Reply 150 megnézve, 1 alkalommal mai nap |