| Mobile | RSS

Fidesz: az embereknek semmi közük az egészségügy átalakításához, 10 évre titkosítjuk!

Írta Oros Bence -2020-08-28   

Pintér Sándor szerint a magyar embereknek semmi közük ahhoz, hogy mit tartalmaz az a tanulmány, amit a Belügyminisztérium rendelt a magyar egészségügyi rendszer reformjáról. Pedig a 352 millióba kerülő felmérést a mi adóforintjainkból fizették!

Júniusban a K-Monitor kiderítette, hogy a Belügyminisztérium megbízta a Boston Consulting Group (BCG) nemzetközi tanácsadó céget, hogy készítsen tanulmányt a magyar egészségügyről. Mivel a cég augusztus 7-re elvégezte a munkát, az MSZP két politikusa, Bangóné Borbély Ildikó, és az EP-képviselő Ujhelyi István kérték, hogy a vizsgálat eredményét hozzák nyilvánosságra. Ám hiába közérdek ez az információ és hiába fizették a tanulmányt a magyar emberek pénzéből,

PINTÉR SÁNDOR KIJELENTETTE: A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYRŐL KÉSZÍTETT FELMÉRÉST 10 ÉVRE TITKOSÍTOTTÁK!

A belügyminiszter a két képviselő közérdekű adatigénylésére szó szerint ezt írta: „az érintett dokumentumok a Kormány számára készített, olyan döntés-előkészítő adatokat tartalmazó iratok, amelyek az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján a keletkezésüktől számított tíz évig nem nyilvánosak.”

A Fidesz korábban ugyanígy titkosította a 700 milliárdos Budapest-Belgrád vasúti építkezés dokumentumait is a nyilvánosság elől. Ujhelyi István azonban a Facebookon azt írja, hogy ezt nem hagyják annyiban.

AZ MSZP EP-KÉPVISELŐJE A BÍRÓSÁGHOZ FORDUL ÉS KIPERELI AZ EGÉSZSÉGÜGYI REFORMTERV DOKUMENTUMAIT!

Hogy a magyar egészségügy valódi helyzetén kívül mit tartalmazhat a titkosított tanulmány, arról csak háttérinformációk vannak. A Népszava úgy tudja, hogy a reform döntéselőkészítői a közfinanszírozott ellátásokat továbbra is a magyar emberek adójából fizetnék, valamint a teljes egészségügyi rendszerben felszámolnák a tulajdonformák sokféleségét. Egyetlen hivatal irányíthatná a szolgáltatók beszerzéseit, fejlesztését és személyzeti politikáját. A lap információi szerint a kórházi ellátást úgy szerveznék újjá területi egységenként, hogy ahhoz hozzátartozzon a szak- és alapellátás is.

Népszava azt is megemlíti, hogy a BCG Szlovákiában szintén elkészítette az egészségügyi reformterveket, de ott ezt nem titkosították, sőt: nyilvános társadalmi vita folyt a tanulmányról! Nálunk azonban

ORBÁNÉK AZT MONDJÁK: A MAGYAR EMBEREK CSAK FIZESSENEK, DE NE AKARJÁK TUDNI, MI LESZ AZ EGÉSZSÉGÜKKEL, MI LESZ A GYÓGYÍTÁSUKKAL!

Pedig ez a dokumentum arról szól, hogy mi lesz velünk, ha a jövőben megbetegszünk! Vagyis szó szerint az életünkről van szó! A Fidesz persze azt szeretné, ha erről a tanulmányról még csak nem is tudna senki. Ezért is fontos, hogy ez az információ minél több emberhez eljusson!

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 130 megnézve, 1 alkalommal mai nap |