| Mobile | RSS

Orbán is bejelentést tett a szeptemberi szigorításokról

Orbán is bejelentést tett a szeptemberi szigorításokról

„Szigorú határvédelmi intézkedéseket rendeltünk el.”

RÖVIDENMA, 09:04

„Megtartotta első őszi ülését a határvédelem kérdésével foglalkozó munkacsoport, úgy döntött tegnap a kormány, hogy az ajtónkon kopogtató második hullám megfékezése érdekében komoly intézkedéseket kell hoznunk” – magyarázta Orbán Viktor szombat reggeli Facebook-videójában.

Orbán Viktor miniszterelnök (középen) a határvédelmi munkacsoport ülésén a Belügyminisztériumban 2020. augusztus 29-én.

Orbán Viktor miniszterelnök (középen) a határvédelmi munkacsoport ülésén a Belügyminisztériumban 2020. augusztus 29-én.Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszterelnök arról beszélt, elsősorban a vírus behurcolását kell csökkentenünk, ezért szigorú határvédelmi intézkedéseket rendeltük el. Ezeknek a technikai részletei áttekintettük, képesek vagyunk arra, hogy ha összefogunk, mint tettük a vírus első hullámakor, akkor a második hullámot meg tudjuk fékezni; most még időben vagyunk – mondta.

Orbán arra nem tért ki, hogy a jól hangzó szólamai ezúttal is csak komolytalan ötletbonbonok-e, mint a „több Balaton, kevesebb Adria” lózung (miután tudni lehet, hogy ő is, és kormánya prominensei is az Adrián nyaraltak), ahogy arról sem beszélt, hogy az összefogás jegyében továbbra is csak a pórnépnek kell-e maszkot viselnie, míg a méltóságosok mindenhol anélkül mutatkoznak, a járványügyi előírások ellenére is egymást tapogatják.

fecsego.eu/röviden

Leave a Reply 116 megnézve, 1 alkalommal mai nap |