< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Sport / Blog article: A Dinamo Zágrábot fogadja a Ferencváros a BL-ben

| Mobile | RSS

A Dinamo Zágrábot fogadja a Ferencváros a BL-ben

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn délben elkészítette a Bajnokok Ligája harmadik selejtező körének párosítását.

A magyar bajnok Ferencváros szeptember 14-én vagy 15-én hazai pályán játszik a horvát bajnok Dinamo Zagrebbel.

A FRADI ISMÉT A LEGMAGASABBAN RANGSOROLT ELLENFELET KAPTA A KIEMELT CSAPATOK KÖZÜL.

Visszavágó nincs, ezen az egy meccsen kell kiderülnie a továbbjutónak. A horvátok 2-2-re végeztek a múlt héten Kolozsváron – a második félidő jelentős részét emberhátrányban játszották -, és tizenegyesekkel mentek tovább.

Ha továbbjut a Ferencváros, a playoff már oda-visszavágós lesz, ha kiesik, akkor az Európa Liga playoffjába kerül, ott szintén egymeccses a lebonyolítás.

Tokmac Nguen a Ferencváros játékosa ünnepel miután gólt szerzett a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án.

Tokmac Nguen a Ferencváros játékosa ünnepel miután gólt szerzett a Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában Glasgowban 2020. augusztus 26-án.Fotó: Mark Runnacles / MTI / EPA

Egy éve a horvátok a BL-főtáblára jutottak, a magyar csapattal Zágrábban 1-1-re mérkőztek, a visszavágón viszont 4-0-ra nyertek. Most Szerhij Rebrov csapata megmutathatja, mennyit fejlődött. A Dinamónál nem lesz a spanyol Dani Olmo, aki a Lipcséhez szerződött. A Dinamo eddig valamennyi párharcát megnyerte, amikor magyar csapattal került szembe, az MTK többször, a Győr, és a ZTE is kiesett vele szemben.

Az idei sorozatban a Fradi előbb elbúcsúztatta a svéd Djurgardent (2-0), aztán a második körben a skót rekordbajnok Celticet (2-1).

“Ismét egy nagyon erős ellenfelet kaptunk, ahogyan azt az előző körökben tapasztalhattuk, de vállaljuk a kihívást, és ennek is azzal a céllal megyünk neki, hogy kiverjük a Dinamót és bejussunk a playoffba.

Annak nagyon örülünk, hogy hazai pályán játszhatunk, ez mindenféleképpen jó. A csapat a Celtic ellen már megmutatta, hogy ilyen erősségű ellenfelekkel szemben is képes sikerrel szerepelni. Egy mérkőzésen minden lehetséges, a Dinamo az előző körben is megszenvedett, megvan minden esélyünk a továbbjutásra”

– nyilatkozta a közmédiának Hajnal Tamás.

A többi pár:

  • Qarabag (azeri)–Molde (norvég)
  • Omonia (ciprusi)–Crvena Zvezda (szerb)
  • Midtjylland (dán)–Young Boys (svájci)
  • Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Dinamo Breszt (fehérorosz)

Az öt továbbjutó csapathoz csatlakozik a görög Olympiakosz, az osztrák Salzburg, és a cseh Slavia Praha. A nyolc csapatból négyen jutnak be a csoportkörbe.

A nem bajnoki ágon PAOK-Benfica, Dinamo Kijev-Alkmaar és Gent-Rapid Wien találkozókat rendeznek.

Európa Liga

Az Európa Ligában érdekelt Fehérvár ebben a körben is kiemelt volt, és a máltai Hibernians lesz az ellenfele, idegenben. A máltaiak épp azt a Vaduzt verték az előző körben, amelyikkel tavaly nem bírt a fehérvári csapat. A Honvéd hazai pályán játszik, a Malmőt fogadja. A svéd csapatot két éve kiütötte a Videoton. A DAC a cseh Jabloneccel találkozik, a Topolya a Steaua Bukarestet fogadja.

A Milan az ír Shamrock Rovershez utazik, a Tottenham Plovdivba.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 1131 megnézve, 1 alkalommal mai nap |