< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Jetpackkel repkedett valaki egy kilométeres magasságban Los Angelesben, utasszállítókról is látták

| Mobile | RSS

Jetpackkel repkedett valaki egy kilométeres magasságban Los Angelesben, utasszállítókról is látták

Jetpackkel repkedett valaki egy kilométeres magasságban Los Angelesben, utasszállítókról is látták

szerző:hvg.hu

Már az FBI nyomoz azután a jetpackes illető után, aki Los Angeles fölött emelkedett a magasba még vasárnap. A veszélyes manővert az American Airlines leszállni készülő pilótái is látták.

Már éppen landolni készült az American Airlines egyik utasszállítója Los Angelesben, amikor háromezer lábon (kb. 914 méteren) a pilóta és a másodpilóta is megpillantott egy repülő alakot.

Torony, itt az American 1997. Épp most szálltunk el egy jetpackes hapsi mellett”

– mondta a kapitány a rádióba a CNN szerint.

A veszélyes manővert nem csak az American 1997 pilótái látták. A szövetségi légügyi hatóság (FDA), úgy hírlik, már feljelentést tett az ügyben, és az FBI is vizsgálja azt.

A jetpackes kiléte nem ismert, és azt sem tudni, pontosan milyen technika segítségével repítette magát ilyen magasra. Az viszont biztos, hogy az illető a hátára szerelt eszközzel közlekedett.

Néhány éve a Jetman Dubai tapasztalt pilótái repültek egy-egy jetpack segítségével az Emirates Airbus A380-asa mellett Dubaj felett, azután pedig Amerikában, a Szabadság-szobrot repülte körbe egy ember ilyen hátirakétával.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

fecsego.eu/hvg.hu

Leave a Reply 111 megnézve, 1 alkalommal mai nap |