| Mobile | RSS

„Allah átkozza meg Charlie-t” – őrjöngött a muszlim vezető

2020-09-07 06:45
 1


Megkezdődött szerdán Párizsban a 2015 januárjában elkövetett véres dzsihadista támadásokkal összefüggésbe hozható vádlottak pere. A per kezdetének alkalmából a Charlie Hebdo szerdán címlapján újra közzétette a Mohamed prófétából gúnyt űző karikatúrákat. A BarakaCity nevű franciaországi muszlim szervezet vezetője, Idriss Sihamedi durván támadta a döntést – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Tizennégy ember áll bíróság előtt, akiket különböző mértékben gyanúsítannak azzal, hogy logisztikai támogatást nyújtottak annak a három elkövetőnek, aki néhány nap leforgása alatt tizenhét embert gyilkolt meg. A Charlie Hebdo szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségében tizenkét embert öltek meg, és tizenegyet megsebesítettek. Agyonlőttek továbbá egy rendőrt, majd egy kóser élelmiszerboltban zsidó túszokat ejtettek, és négyet megöltek.

A per kezdetének alkalmából a Charlie Hebdo szerdán címlapján újra közzétette a Mohamed prófétából gúnyt űző karikatúrákat.

Egy felmérésből kiderül, hogy a Franciaországban élő muszlimok 28 százaléka nem ítéli el a hetilap szerkesztősége ellen történt támadást, ellenben a francia lakossággal, akiknek a túlnyomó többsége élesen bírálja a 2015-ben történt mészárlást.Az újraközlés miatt többek között Pakisztánban is tüntetést szerveztek. Provokációnak és sértésnek nevezték a történteket.Franciaországban a legdurvábban az egyik muszlim szervezet, a BarakaCity vezetője, Idriss Sihamedi kelt ki. A Valeurs actuelles című francia lap által szalafista prédikátornak nevezett Sihamedi Facebook-oldalán gyalázkodott.

A muszlim vezető szerint az újrapublikálással inzultálják az ő prófétájukat, nevetségessé teszik és világszerte megsértik a muszlimokat. Véleménye szerint a muszlim közösség szereplőinek meg kellene húzni a vörös vonalakat.

„Allah átkozza meg Charlie-t és gyújtsa fel a sírjaikat”, írta Sihamedi, aki azt is bevallotta, hogy sokszor imádkozik is ezért.

Augusztus végén Sihamedi arról értekezett Twitter-oldalán, hogy a törvények sem képesek kiirtani azt a gondolatot, miszerint a mártírnak meghalni a legszebb dolog a hívő ember életében, és hogy az elnyomás és az igazságtalanság elleni küzdelem kötelesség. Azt is kiírta, hogy „muszlim mártírok = terroristák, keresztény mártírok = szentek”. Ezzel a Christchurch-i terrortámadásra utalt – olvasható a V4NA

fecsego.eu/vadhajtások

Leave a Reply 99 megnézve, 1 alkalommal mai nap |