< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: Készíts dezodort természetes alapanyagokból!

| Mobile | RSS

Készíts dezodort természetes alapanyagokból!

Csak négy dolog kell hozzá! Ráadásul 1 perc alatt elkészül.

Tudjuk – és sajnos tudomásul is vesszük, – hogy a dezodorgyártók a termékek előállításához sokféle vegyi anyagot, allergén anyagot, sőt veszélyes anyagot használnak. Hogy csak egyet említsünk: az alumínium vegyületeket már többször tették felelőssé az Alzheimer-kór és a mellrák kialakulásáért.
Ha rászánunk egy kis időt, elkészíthetjük saját dezodorunkat, ami hatékony, ugyanakkor semmiféle ártalmas anyagot nem tartalmaz. Elég naponta egyszer használni, és nem hagy foltot a ruhán!

Összetevői:
2 púpozott teáskanál szódabikarbóna
2 púpozott teáskanál kukoricakeményítő
1 teáskanál kókuszzsír (olvasztva)
3 csepp tetszőleges illóolaj (pl. borsmenta, narancs, citrom, levendula, jázmin – vagy akár ezek keveréke.)

FONTOS: Csakis természetes illóolajat használjunk!

Olvasszuk fel a kókuszzsírt, majd vegyük le a tűzről. Cseppentsük bele az illóolajat, majd tegyük bele a száraz összetevőket is. Keverjük krémesre, és tegyük egy zárható üvegbe. Az egész művelet nem több, mint 1 perc!

TIPP: Ha van egy üres dezodoros stiftünk, abba is beletölthetjük a masszát. Ha a kókuszzsír megszilárdul, ugyanúgy használható, mint a normál dezodor. A fent leírt mennyiség háromszorosát készítsük el, mert így viszonylag nagy rudat kapunk.

fecsego.eu/egyaz egyben

Leave a Reply 114 megnézve, 1 alkalommal mai nap |