< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Prostituáltat futtató emberkereskedő letartóztatását indítványozta a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Prostituáltat futtató emberkereskedő letartóztatását indítványozta a főügyészség


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a mindezidáig szökésben levő férfinak a letartóztatását, akinek társai már július eleje óta előzetes fogvatartásban vannak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017. elején párkapcsolatban élt Szegeden egy fiatal nővel. A gyanúsított, mielőtt a sértettet prostitúciós tevékenység céljából eladta egy lányok futtatásával foglalkozó házaspárnak, a nőt megtévesztette azzal, hogy tartozása áll fenn a rendőrség felé, amelyet ha nem fizet be, akkor börtönbe kell vonulnia. Ezt a megtévesztést, valamint a sértett iránta tanúsított érzelmeit kihasználva rávette arra a fiatal nőt, hogy külföldön keresse meg a tartozás ellenértékét, de hogy azt milyen munkával kell elérnie, ekkor még nem közölte vele. Mindezeket követően egy autó megtekintésének indokával a gyanúsított a sértettet átvitte bűntársai lakásába, majd ott szembesítette azzal, hogy 1,7 millió forintért eladta őt és prostituáltként kell dolgoznia. Ezután férfi a lakást elhagyta, majd amikor a sértett is távozni akart, akkor a gyanúsított bűntársai megakadályozták őt ebben, bántalmazták, iratait és mobiltelefonját elvették. Az állandó, rendszeres erőszakos fellépésekkel, megfélemlítéssel, szidalmazásokkal és fenyegetésekkel lelkileg megtört sértettnek előbb Szegeden, majd Németországban és Ausztriában kellett prostitúciós tevékenységet folytatnia.

A sértettnek 2017. nyarán sikerült megszabadulnia fogvatartóitól, de addig is Magyarországon legalább 950.000.-Ft-ot, míg Németországban és Ausztriában több mint 30.000 eurót kellett a prostitúciós tevékenységgel összefüggésben átadnia részükre.

A sértett a sérelmére elkövetett bűncselekményekkel összefüggésben súlyos lelki sérüléseket szenvedett és az emiatt kialakult pszichés és testi tünetei miatt orvosi kezelésre szorult.

A sértett megtévesztésével és a sértettel kapcsolatban fennálló befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának, illetőleg a bűnismétlés veszélyének okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A gyanúsított ugyanis többszörösen büntetett előéletű, cselekményét két, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, továbbá elfogására a vele szemben kibocsátott elfogatóparancs alapján került sor. Mindezeken túlmenően gyanú merült fel arra nézve is, hogy a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlanban kábítószert tárolt, valamint kiskorú élettársát is prostituáltként futtatta.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, telekommunikációs eszköz alkalmazásával megtartandó ülésén fog dönteni.

S z e g e d, 2020. szeptember 10.

  Dr. Kopasz Zsolt   
     főügyész 
Leave a Reply 46 megnézve, 1 alkalommal mai nap |