| Mobile | RSS

KIDERÜLT A TITOK: Ezért mert Hofi Kádárral viccelni

Olyan dolgokat is mondhatott, amiért másnak börtön járt volna.

Sokan nem értették, hogyan süthetett el olyan merész politikai vicceket, amiért mások börtönbe kerültek volna. Sas József rántotta le a leplet a rejtélyről az RTL Klub XXI. század című műsorában. Hofit Komlós János kabaréigazgató és konferanszié teljes mellszélességgel támogatta, ő volt a komikus állandó szövegírója, és – ami nem volt köztudott – a Rákosi-korszakban az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) kihallgatótisztjeként is dolgozott.

Amikor a humorista tévés szereplései révén az ország ünnepelt sztárjává vált, odáig merészkedett, hogy a sakkozó Kádár Jánost is kifigurázta. Büntetlenül megtehette, hiszen Komlós írta a paródiát.

A műsor hatalmas sikert aratott, még maga Kádár elvtárs is remekül szórakozott rajta. Az előadást feliratozva, Berlinben is bemutatták. Szirtes Tamás rendező szerint az emberek szomjazták Hofi politikai színezetű poénjait. „Úgy hatottak, mint a rögtönzés, de természetesen nem voltak azok” – emlékezett vissza a direktor. A nemzet megmondóembere a ’80-as évek elején a Madách Színházhoz szerződött, ahol önálló műsora volt.

1998-ban Kossuth-díjjal tüntették ki, ám ő inkább arra volt büszke, hogy pályafutása során 1500 előadása volt. Miközben karrierje csúcsra ért, egészségi állapota egyre romlott: 1990-ben átesett egy szívinfarktuson, később a szemét is műteni kellett. 2002-ben visszatért a színpadra, de sokáig már nem szórakoztathatta a nagyérdeműt. 2002. április 10-én, 65 évesen örök álomra hajtotta fejét, testére második felesége, Hoffmann Ildikó talált rá. Forrás: BlikkÉrtékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!

fecsego.eu/egyazegyben

Leave a Reply 181 megnézve, 2 alkalommal mai nap |