| Mobile | RSS

Orbán menekül! Az emberekre hárítja a tömeges fertőzés felelősségét, hogy elkerülje a bukást!

Írta Oros Bence -2020-09-13    

Orbán inkább tömeges fertőzésbe hajszolja az országot, mert tudja: ha ismét leállna az élet, abba ő belebukna! Ezért nem zárnak be az iskolák, ezért nincsenek szigorítások. Úgy látszik, a Fidesznek semmi sem drága. A várható tragikus helyzet felelőssége elől a kormányfő úgy menekül, hogy azt mondja: a konzultáción az emberek kérték, hogy ne álljon le az ország.

Döbbenetes interjút adott Orbán Viktor szombaton este az M1-nek. Azzal kezdte: készüljünk fel arra, hogy a fertőzöttek száma egyre magasabb lesz. Normális esetben ilyenkor egy miniszterelnök azt mondja, hogy minden eszközzel meg kell akadályozni a járvány terjedését,

ORBÁN SZERINT AZONBAN A FŐ CÉL AZ ORSZÁG MŰKÖDŐKÉPESSÉGE!

Vagyis hiába durvább a járvány, most nem lesznek olyan korlátozások, mint tavasszal. Ennek persze beláthatatlanok a következményei, de Orbán szerint a nemzeti konzultáción az emberek kérték, hogy ne álljon le az ország. „Van mellettem 1 millió 800 ezer ember (…), akik visszaküldték a nemzeti konzultációs kérdőívet és kijelölték és kijelölték a védekezés irányát, ami teljesen egyértelmű: a védekezés iránya úgy hangzik, hogy Magyarországnak működnie kell.” Vagyis

ORBÁN TELJES MÉRTÉKBEN AZ EMBEREKRE HÁRÍTJA AZ ESETLEGES TRAGIKUS KÖVETKEZMÉNYEK FELELŐSSÉGÉT!

A kormányfő üzenete egyértelmű: ő nem felelős semmiért, csak azt teszi, amire a konzultáción az emberek kérték!

Ám ez egy óriási hazugság, és nem csak azért, mert a konzultáció eredményéről a Fidesz azt mond, amit akar, és az is kiderült, hogyan hamisíthatták tömegesen az íveket.

KORÁBBAN MAGA A FIDESZ SZAJKÓZTA, HOGY AZ EMBEREK NEM SZÓLHATNAK BELE A JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEKBE!

Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár március 15-én például szó szerint ezt mondta: „Nem kell okosabbnak lenni, mint a járványügyi szakemberek, (…) ne próbáljanak meg okosabbak lenni azoknál a szakembereknél, akik éjt nappallá téve azon dolgoznak, hogy a nemzetközi protokolloknak megfelelő döntéseket hozzanak. Önök vírusügyben, járványügyben nem tájékozott szakemberek. Higgyék el, hogy a szakemberek tudják, mit kell tenni”

Később maga Orbán Viktor is kimondta, hogy a vírus elleni védekezést szakemberekre kell bízni: „Maradjunk a saját kaptafánknál, tehát ne higgyük azt, hogy virológus szakértőkké lettünk, ne is innen nézzük a világot, maradjunk politikai döntéshozók, az újságírók meg újságírók, és hagyjuk meg a teret a tudósoknak, az orvosoknak, a professzoroknak, hogy elkészítsék számunkra azokat az elemzéseket, amelyekből a döntéseket utána meghozhatjuk.” Orbán még azt is hozzátette:

„NE HIGGYÜK AZT, HOGY MÁR JOBBAN ÉRTÜNK HOZZÁ, MINT AZOK, AKIKNEK EZ A SZAKMÁJA”

Hogy akkor miért hivatkoznak most mégis az emberek véleményére és miért nincsenek szigorítások? A válasz egyszerű.

ORBÁNÉK TUDJÁK: HA LEÁLLNA AZ ORSZÁG, ABBA BELEBUKNA A FIDESZ!

Ezért kell továbbra is nyitva tartani az iskolákat, ezért nem kell otthon maradni. A fideszes politikusokat csak az érdekli, hogy ezt megússzák, a tömeges fertőzések felelősségét pedig a konzultációval áthárítják az emberekre. Belső információk szerint Orbán tudja, hogy az MSZP bukását 2010-ben egy gazdasági válság okozta és nem akarja, hogy vele is ez történjen. És ezért semmi sem túl drága – még az emberek egészsége sem. Ezt persze a fideszes sajtó igyekszik eltitkolni, ezért is fontos, hogy minél többen tudjanak erről!

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 698 megnézve, 1 alkalommal mai nap |