| Mobile | RSS

Vigyázat propaganda: mostantól Lokál helyett Metropol néven jelennek meg a kormány hazugságai

Vigyázat propaganda: mostantól Lokál helyett Metropol néven jelennek meg a kormány hazugságai

A politikai tartalom nem változott, csak szelídebb külsővel igyekeznek álcázni az orbánista propagandát. 

Az ellenzéki Budapesten a legtöbb háztartásban automatikusan ment a szemétbe, vagy felelősebb lakosok esetén a szelektívbe, a sem kinézetre, sem tartalmilag nem túl igényes Habony féle politikai szennylap.

A Lokál báránybőrbe bújt farkasként tért vissza: szelídebb csomagolás, de ugyanaz a fideszes moslék.

A hazugsággyár átnevezésére a Momentum XVII. kerületi önkormányzati képviselője, Környei Balázs András hívta fel a figyelmünket. A rákosmenti politikus a Metropol tulajdonosi hátterének is utánajárt. Kiderült, hogy a Fidesz médiabirodalmához tartozó Mediaworks Hungary Zrt élesztette újra az újságot.Az egykori első számú királyi stróman, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Metropolt a G-nap után nyírták ki 2016-ban. Csodák csodája, ahogy Simicska viszonya finoman szólva megromlott Orbánnal, elapadtak a korábban a laphoz áramló, közpénzből fizetett állami hirdetések. Le kellett húzni a rolót.

Orbánék egy minden szint alatti, ócska sajtóterméket kezdtek el terjeszteni Budapest szerte. A Habony Árpád nevéhez köthető Lokál fullba tolta a propagandát, így a Fidesz baromságait elutasító fővárosiak nem is nagyon olvasták el. Karácsony Gergely pedig megvonta a terjesztés jogát az önkormányzat területein. A propaganda pedig csak akkor jó, ha sokan elolvassák és el is hiszik.Karácsony Gergely: Hazudni nem szabad!Karácsony Gergely ismét nagyon elegáns módon intézte el Orbán ócska propagandistáit. Hiába próbálja a fideszes szennylap lejáratni Budapest

Ezalenyeg | 2019. okt. 31.

Jason Moma képével és megerőszakolt sportolónő tragikus történetével próbálják “eladni” az új Metropolt.

Legalábbis az első számban ezek voltak a fő bulvársztorik. Ennek ellenére a lap közel sem nézi annyira primitívnek az olvasót, mint a Lokál. Az Azonnali elemzése szerint a Metropol inkább tájékoztató jellegű cikkekkel igyekszik elaltatni az olvasó figyelmét. Azért bizonyos dolgokból látszik, hogy ők is a felcsúti miniszterelnök szekerét traktorát tolják.

  • Orbán az egyetlen politikus, aki szerepel az újságban.
  • A Magyar Autóklub biciklisávokkal kapcsolatos felmérését megpróbálják az ellenzéki városvezetést kritizálva tálalni.
  • Metropol főszerkesztője, Simon László a kormánypárti Riposttól érkezett.

Még csak alig néhány lapszám jelent meg, így bebizonyosodhat, hogy csak beetetési időszakról van szó. Az is lehet, hogy előbb-utóbb ők is bekeményítenek, aztán megfőznek minket, mint békát a fazékban.

Ne olvassuk tehát az új Metropolt, mert ez is egy kormánylap, mint elődje a Lokál volt!

Via.A fideszes csicskasajtó mindenféle gusztustalan eszközt bevet az emberek megtévesztésére. Az Origo legújabb például középszerű influencereket bérelt fel, hogy őket reklámozza. Szerencsére az emberek úgy reagáltak, ahogy kell: elküldték őket a francba.

fecsego.eu/ezalényeg

Leave a Reply 52 megnézve, 1 alkalommal mai nap |