< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Lányokat prostitúcióra kényszerítő emberkereskedők letartóztatását indítványozta a főügyészség – videóval

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Lányokat prostitúcióra kényszerítő emberkereskedők letartóztatását indítványozta a főügyészség – videóval

  
        6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
           Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinek és nőnek a letartóztatását, akik erőszakkal és fenyegetésekkel vették rá a sértetteket prostitúciós tevékenység folytatására.

A megalapozott gyanú szerint az egyik megyei kisvárosban élő két férfi és nő, részben ismert, részben még ismeretlen társaikkal legalább két fiatal lányt tartottak fogva lakásukban. A fogvatartás alatt a sértetteket tettleg bántalmazták illetve egyiküket kiskorú gyermekének testi épségét fenyegetve vették rá, hogy az interneten hirdetve szexuális tevékenységet folytassanak a 2020-as év első felében. A sértetteken túlmenően más nők prostitúciós tevékenységét is szervezték az ország több részén. Az eddigi bizonyítékok szerint a sértettek egyikét Németországba adták el, prostitúció szervezésével foglalkozó magyar ismerőseik részére.

A minősített emberkereskedelem bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának, továbbá a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a gyanúsítottak letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, többek között azért, mert az egyik férfi az elfogásukra irányuló akció során egy bezárt helyiségben próbált meg elrejtőzni.

A főügyészség indítványáról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésein fog dönteni. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség által irányított nyomozásban a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és a TEK közös, a gyanúsítottak elfogására irányuló akciójáról az alábbi linken találhatók fényképek és videó.

Szeged, 2020. szeptember 14.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

távollétében:

dr. Törő Sándor
főügyész-helyettes

Leave a Reply 81 megnézve, 2 alkalommal mai nap |