< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Újból levált egy báger nagy darab egyik jegéről az Északi-sarkon

| Mobile | RSS

Újból levált egy báger nagy darab egyik jegéről az Északi-sarkon

Az elhunytak száma 642-re emelkedett.

Újabb 844 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 13 153 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt öt idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 642 fő – írja a kormányzati tájékoztató oldal. 4117-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 8394 fő. Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 58 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.  Kórházban 287 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.  Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (5640) és Pest megyében (1852) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (748), Komárom-Esztergom (469), Hajdú-Bihar (491) és Győr-Moson-Sopron megye (442). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Békés (85). 

Fotó: koronavirus.gov.huAhogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed. Kérik, hogy az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a kötelező maszkviselés szabályait mindenki szigorúan tartsa be. Hangsúlyozták, hogy a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.    Az időseket is arra kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

fecsegoe.eu/Népszava.hu

Leave a Reply 56 megnézve, 1 alkalommal mai nap |