< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Kórházba igyekvő idős sértettet rabolt ki – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Kórházba igyekvő idős sértettet rabolt ki – vádat emelt az ügyészség


        6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
           Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki egy idős, látássérült sértettet rabolt ki Makón idén májusban.

A vádirat szerint a szegedi lakos sértett 2020. május 18. napján délben, segítséget kért a makói buszpályaudvaron, hogy hol van a helyi kórház. A vádlott ezt meghallva felajánlotta a segítségét a fehér bottal közlekedő, mozgásában korlátozott idős férfinek, majd a közeli parkhoz érve kölcsönt kért ételre. Miután a kérését elutasították, a vádlott a sértett ellenállására ellenére, válltáskájába benyúlva 4500 forintot tulajdonított el tőle. A dulakodás közben az idős férfi, hogy bizonyítékot szerezzen az őt kirabló személyére, a vádlott fülhallgatóját leszakította és ruháját is megtépte.

A sértett segítség kérésére a környékben lakók értesítették a helyi rendőröket, akik röviddel ezt követően a helyszínről elfutó vádlottat elfogták, megtalálva és lefoglalva nála az idős férfitől elrabolt pénzt is, így a bűncselekménnyel okozott kár is megtérült.

A járási ügyészség minősített rablás bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban levő férfi ellen a Makói Járásbíróság előtt.

A vádlott egyébként többszörös visszaeső, a bűncselekményt röviddel szabadulása után követte el.

Szeged, 2020. szeptember 16.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 113 megnézve, 1 alkalommal mai nap |