< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Klaus Iohannis visszaküldte a román parlamentnek a Trianon-törvényt

| Mobile | RSS

Klaus Iohannis visszaküldte a román parlamentnek a Trianon-törvényt

Herczeg MárkKÜLFÖLD

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

A 444 járványügyi hírlevele minden hétköznap. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!Elfogadom az adatkezelési szabályzatot.

Klaus Iohannis román elnök visszaküldte a parlamentnek azt a törvényt, ami június 4-ét, a trianoni békeszerződés évfordulóját ünnepnappá nyilvánítaná.

Korábban az elnök az alkotmánybíróságon is megtámadta a jogszabályt, de a testület július közepén elutasította az elnök óvását. Iohannis akkor arra hivatkozott, hogy a jogszabály sérti a hatalmi ágak szétválasztásának elvét, a diszkrimináció tilalmát és a polgárok jogegyenlőségét garantáló előírást.

Az elnök a parlamenthez intézett mostani kérésében úgy érvelt, a jogszabályt sok szakértő és civil szervezet bírálta, ezért széles körű konzultációt kellene folytatni a június 4-i évforduló ünnepnappá nyilvánításáról. (MTI)

fecsego.eu/444.hu

Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |