< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: Rudolf Péter kitiltotta Eszenyi Enikőt a Vígszínházból

| Mobile | RSS

Rudolf Péter kitiltotta Eszenyi Enikőt a Vígszínházból


Két hónapja Rudolf Péter, a Vígszínház új igazgatója még bejárást engedélyezett elődjének, Eszenyi Enikőnek a teátrum területére, most viszont meggondolta magát a direktor. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész az általa rendezett darabok próbáit csak videón nézheti meg, majd e-mailen írhatja meg véleményét- számol be a Blikk a cikkében. 

Miután Rudolf Péter meghallgatta a művészeti tanács, a szakszervezet és a Vígszínház vezető munkatársainak véleményét, úgy döntött, Eszenyi Enikő nem mehet be a műsoron tartott rendezéseinek felújítópróbáira. A volt igazgató a felújítópróbákról videófelvételeket kap, majd az észrevételeit elektronikus levélen keresztül juttathatja el a színháznak – adta hírül az RTL Híradó. A teátrum eddig nem erősítette meg, de nem is cáfolta a sajtóértesülést.

TIZENEGY ÉVIG VEZETTE A SZÍNHÁZAT

Eszenyi Enikő 11 éven át volt a Vígszínház igazgatója, rendezője és színművésze, de amikor a posztot ismét megpályázta, kitört a botrány, ezért a szerződéses a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész visszavonta színházigazgatói pályázatát. Néhány hete lezárult a fővárosi önkormányzat által az ügyben kezdeményezett vizsgálat, amelynek eredményét nem közölték. Most viszont kiderült, hogy Eszenyi Enikőt kitiltották a Vígszínházból. Lapértesülések szerint a teátrum művészei elégedettek, hogy kifúrták Eszenyi Enikőt a színház területéről.

HÁROM DARABJA MARADT MŰSORON

Eszenyi Enikő eddig 28 darabot rendezett a Vígszínházban, illetve a teátrum kötelékéhez tartozó Pesti Színházban. Ezek közül három maradt műsoron, az egyiket betegség miatt nem tűzték műsorra. A Mágnás Miska október 6-ától, A diktátor pedig november 21-étől lesz újra látható.

(Blikk – Pestisrácok.hu)

fecseego.eu/vadhajtások

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |