< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Sport / Blog article: Elképesztő világcsúcs: egy levegővel 112 méterre merült egy búvár

| Mobile | RSS

Elképesztő világcsúcs: egy levegővel 112 méterre merült egy búvár

Ilku Miklós

ILKU MIKLÓSK

Egy francia búvár megdöntötte a szabadtüdős mélymerülés világcsúcsát: Arnaud Jerald egy levegővétellel jutott le 112 méter mélyre és vissza a felszínre, mindezt kevesebb mint három és fél perc alatt!

Arnaud Jerald

Arnaud JeraldFotó: Yann Coatsaliou / AFP

L’Équipe francia napilap beszámolója szerint a Görögországban rendezett Európa-bajnokságon a tengerben, a parttól nem messze, a szélnek és a hullámzásnak kitéve merülnek a búvárok.

ARNAUD JERALD EGY LEVEGŐVÉTELLEL 112 MÉTER MÉLYRE JUTOTT LE, MAJD VISSZA A FELSZÍNRE 3 PERC 24 MÁSODPERC LEFORGÁSA ALATT. ELKÉPESZTŐ TELJESÍTMÉNY.

Az előző világcsúcs 111 méter volt, amit az orosz Alekszej Molcsanov tartott – ő 2019 augusztusában a saját rekordját (110 méter) döntötte meg.

Arnaud Jerald idén augusztusban kétszer is megpróbálta megdönteni a csúcsot, de egyik merülését sem validálták a protokoll megszegése miatt. A 24 éves francia búvár egy másik kategóriában is világcsúcsot döntött tavaly májusban, szeptemberben pedig bronzérmes lett a világbajnokságon.

Azon a világbajnokságon, amelyen Korok Fatima aranyérmet nyert: a magyar búvár egyetlen levegővel, 2 perc 48 másodperc alatt merült 81 méter mélyre és tért vissza a felszínre.

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 547 megnézve, 1 alkalommal mai nap |