< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Ablakon keresztül lopta ki a rumot – letartóztatási indítvány

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Ablakon keresztül lopta ki a rumot – letartóztatási indítvány


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                        E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a fiatal férfinak a letartóztatását, aki 2020. szeptember 16-án, a hajnali órákban, Szegeden betört egy belvárosi lakásba.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a lakásba annak nyitott ablakán keresztül, a félig leengedett redőnyt felfeszítve mászott be, miközben társa az utcáról figyelt. A férfi nyolc darab női táskát vett magához, a bennük lévő pénztárcával és készpénzzel illetve mobiltelefonnal együtt. A táskákon felül egy üveg rumot is meglátott, ezért társának azt is kiadta, majd az ablakon át távozott a lakásból.

A szegedi rendőrök állampolgári bejelentés alapján a férfit még aznap délelőtt azonosították, majd az előlük egy szegedi lakóház 4. emeleti, lezárt padlására bújt gyanúsítottat el is fogták. A telefon kivételével az eltulajdonított tárgyakat tőle lefoglalták, így a lopással okozott kár részben megtérült.

A dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult eljárásban a járási ügyészség a korábban már többször büntetett gyanúsított letartóztatására az elrejtőzés ténye és veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt. Bűntársa szabadlábon védekezik.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján megtartandó ülésen fog dönteni.

Szeged, 2020. szeptember 18.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 101 megnézve, 1 alkalommal mai nap |