| Mobile | RSS

Friss felmérés: fej-fej mellett áll a Fidesz és az ellenzék

szeptember 18, 2020 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: AP

Teljes ellenzéki együttműködéssel, közös ellenzéki listával és kemény munkával legyőzhető a Fidesz 2022-ben, állapította meg a Szociális Magyarországért Intézet Závecz Research-csel közös friss elemzése, írja a 444.

Íme a leglényegesebb megállapítások:

  • Az ellenzéki szavazók 87 százaléka egyetért abban, hogy egy jelöltet kellene indítani a Fidesz ellen minden választókerületben
  • Ezentúl az ellenzéki szavazók 83 százaléka a közös listával is egyetért, leginkább az MSZP, a DK, a Párbeszéd és az LMP szavazói. A momentumos és jobbikos szavazóknál nagyobb a száma azoknak, akik a két listás megoldást támogatnák, de ők is kisebbségben vannak az egylistás-pártiakhoz képest.
  • Markáns megállapítása a felmérésnek, hogy a fideszes lista a választók 39, a közös ellenzéki lista pedig a választók 39 százalékát vonzaná. Ami tehát azt jelenti, hogy a két lista jelenleg hasonló támogatást élvez.

Az ellenzéki szavazók 87 százaléka egyetért abban, hogy egy jelöltet kellene indítani a Fidesz ellen minden választókerületben.

Ezen felül az ellenzéki szavazók 83 százaléka a közös listával is egyetért, leginkább az MSZP, a DK, a Párbeszéd és az LMP szavazói. A momentumos és jobbikos szavazóknál nagyobb a száma azoknak, akik a két listás megoldást támogatnák, de ők is kisebbségben vannak az egylistás-pártiakhoz képest.

Markáns megállapítása a felmérésnek, hogy a fideszes lista is és a közös ellenzéki lista is a választók 39 százalékát vonzaná, ami azt jelenti, hogy a két lista jelenleg azonos támogatást élvez.

fecsego.eu/ellenszél

Leave a Reply 140 megnézve, 1 alkalommal mai nap |