< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Döbbenet! Orbánék a svédeknél is rosszabbul kezelik a járványhelyzetet!///Choque! Os Orbans estão lidando com a epidemia pior do que os suecos!

| Mobile | RSS

Döbbenet! Orbánék a svédeknél is rosszabbul kezelik a járványhelyzetet!///Choque! Os Orbans estão lidando com a epidemia pior do que os suecos!

Orbán Viktor lebuktatta magát! A kormányfő nemrég azt mondta, hogy a járványban „a svédek még csak nem is védekeznek”. Most viszont kiderült, hogy a Fidesz jelenlegi járványkezelése sokkal lazább, mint a svédeké volt tavasszal!  A skandináv országban akkor rengetegen meghaltak.

A Fidesz egyik sebezhetősége az, hogy amit egyik nap még szid, azt másnap már ő maga hirdeti. Ilyen volt például az iskolabezárás, amit Orbán reggel még ellenzett, majd este bejelentette. Most azonban sokkal kínosabb helyzetbe került a kormányfő, aki még pár napja is arról beszélt, hogy mennyire felelőtlenül kezeli a járványt Svédországban, ahol „még csak nem is védekeznek”.  Mint mondta, „szerintem annyian lakhatnak, mint mi, tízszer annyian haltak meg, mint Magyarországon: hatezer környékén jár már a meghalt embereknek a száma”. Ám most a 444.hu összeállításából kiderült:

SVÉDORSZÁGHOZ KÉPEST A FIDESZ MOSTANI JÁRVÁNYELLENES INTÉZKEDÉSEI SOKKAL LAZÁBBAK!

Tavasszal, amikor a svédeknél valóban rengetegen meghaltak, lényegesen szigorúbb intézkedéseket hoztak, mint amik most nálunk vannak. Akkor a svédek átálltak a digitális oktatásra a középiskolákban, részben bezárták az egyetemeket, és betiltották az 500, majd 50 fősnél nagyobb rendezvényeket. Szorgalmazták, hogy aki csak tud, inkább dolgozzon otthon, a nyitva tartó éttermeket, kávézókat pedig megbüntették, ha nem tartották be a távolságtartási szabályokat.

HA ORBÁN SZERINT A SVÉDEK NEM VÉDEKEZTEK, MIT MOND A MOSTANI MAGYAR HELYZETRE?

Magyarországon ugyanis még mindig lehet 500 fős bulikat tartani, a focimeccseket is annyian borulnak egymás nyakába, ahányan csak akarnak és Orbánék arra sem biztatják a munkáltatókat, hogy ha tudnak, vezessenek be távmunkát, ezzel is csökkentve a kontaktusok számát. Hiába a határzár, a vírus az egész országban erősen terjed. Ami pedig Orbán legújabb vesszőparipáját illeti:

A HALÁLOZÁSOK SZÁMA IS MAGASABB NÁLUNK, MINT SVÉDORSZÁGBAN!

Jakab Ferenc, a pécsi virológuscsoport vezetője kedden azt mondta: „Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban. Megelőzve ezzel Spanyolországot, és messze megelőzve Olaszországot. Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány a lakosságra vetített számok alapján”.

Mindezt persze a Fidesz igyekszik eltitkolni, ezért is fontos, hogy minél több ember ismerje a valóságot!

Choque! Os Orbans estão lidando com a epidemia pior do que os suecos!
19 de setembro de 2020 | postar Tribunal Constitucional, Notícias atuais, Eventos, Tribunal / Gabinete do Procurador / Conselho de Julgamento de Szeged, Ministério da EE, Pictures of Life / tablóide, Sala de Imprensa da UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Blog do Editor-Chefe, Vida Pública, Cultura, Helsinque Húngaro Comissão, Tribunal de Szeged, Casa Branca

Viktor Orbán falhou! O primeiro-ministro disse recentemente que “os suecos nem sequer se defendem da epidemia”. Agora, porém, verifica-se que a atual gestão da epidemia do Fidesz é muito mais flexível do que a dos suecos na primavera! No país escandinavo, muitos morreram então.
Uma das vulnerabilidades de AFidesz é que o que ele repreende um dia, ele mesmo anuncia no dia seguinte. Foi o que aconteceu com o fechamento da escola, ao qual Orbán se opôs pela manhã e depois anunciou à noite. Agora, porém, o primeiro-ministro está em uma posição muito mais embaraçosa, falando até alguns dias atrás sobre como ele está lidando de forma irresponsável com a epidemia na Suécia, onde “eles nem se defendem”. Como ele disse, “acho que eles podem viver tanto quanto nós, dez vezes mais morreram do que na Hungria: o número de mortos já é de cerca de 6.000”. Mas agora a compilação de 444.hu revelou:

EM COMPARAÇÃO COM A SUÉCIA, AS MEDIDAS ANTI-VÍTIMAS DA FIDESZ SÃO MUITO MENOS!

Na primavera, quando houve de fato um grande número de mortes entre os suecos, eles tomaram medidas muito mais rígidas do que agora. Então, os suecos mudaram para a educação digital nas escolas secundárias, universidades parcialmente fechadas e eventos proibidos para mais de 500 e depois 50 pessoas. Eles pediram a quem preferisse trabalhar em casa, e os restaurantes e cafés abertos foram punidos por não seguirem as regras de distância.

SE ORBAN DISSE QUE OS SUECOS NÃO ESTÃO DEFENDENDO, O QUE VOCÊ DEVE DIZER SOBRE A SITUAÇÃO HÚNGARA AGORA?

Na Hungria, ainda é possível organizar festas para 500 pessoas, quantas partidas de futebol se atropelem quantas quiserem, e os Orbans não incentivam os empregadores a introduzirem o teletrabalho se puderem, reduzindo assim o número de contatos. Apesar do bloqueio na fronteira, o vírus está se espalhando amplamente por todo o país. Quanto à última vírgula de Orbán:

O NÚMERO DE MORTES TAMBÉM É MAIOR DO QUE NA SUÉCIA!

Ferenc Jakab, chefe do grupo de virologistas em Pécs, disse na terça-feira: “A Hungria perde apenas para a França em termos de propagação da epidemia. Isso está à frente da Espanha e muito à frente da Itália. Em comparação com a Europa, a epidemia está se alastrando brutalmente na Hungria com base na projeção da população ”.

Claro que o Fidesz tenta esconder tudo isso, por isso é importante que o maior número possível de pessoas conheça a realidade!

Fecsego.eu/PestiBulvár

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 177 megnézve, 1 alkalommal mai nap |