< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Fejbe rúgta a sértettet, majd elmenekült – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Fejbe rúgta a sértettet, majd elmenekült – vádat emelt a főügyészség

 CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a makói férfivel szemben, aki tavaly nyáron okozott életveszélyes sérüléseket egy másik férfinek.

A vádirat szerint a vádlott 2019. augusztus 7. napján az esti órákban a családjával italozott egy makói kocsmában. Ugyanitt tartózkodott a szintén szeszes italt fogyasztó sértett is, aki az este folyamán szóváltásba keveredett a vádlottal, majd hazaindult. A vádlott ekkor utána lépett, majd előbb fejbe rúgta, ezt követően pedig ököllel arcon ütötte a sértettet. Az ütések következtében a sértett tompítás nélkül, magatehetetlenül hanyatt esett. A vádlott látva magatartása következményeit a helyszínről elfutott, míg a szórakozóhelyen tartózkodók a sértett felsegítették, aki mintegy fél óra múlva magához tért és hazaindult. Röviddel ezután a sértett összeesett és csak az időközben értesített mentősök találtak rá, majd állapotát látva kórházba szállították.

A sértett a vádlott cselekménye folytán közvetett életveszélyes fejsérüléseket szenvedett el és a halálos eredmény bekövetkezését csak az időben érkező orvosi ellátás hárította el.

A sértett fejsérülése egyébként 8 hét alatt gyógyult meg.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat. A vádlott egyébként többszörös visszaeső, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többször állt bíróság előtt.

A más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

S z e g e d, 2020. szeptember 21.

  Dr. Kopasz Zsolt   
     főügyész 
Leave a Reply 58 megnézve, 1 alkalommal mai nap |