< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Háromszor is ugyanoda tört be letartóztatás lett a vége

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Háromszor is ugyanoda tört be letartóztatás lett a vége


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki idén nyáron háromszor is ugyanabba az üzletbe tört be.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. május 9. napján, valamint június 22. és július 13. napjain az éjjeli órákban ugyanabba a makói üzletbe tört be. Módszere szerint a gyanúsított az üzlet rácsát és ablakát feszítette be, majd a legelső alkalommal 120.000.-Ft értékben, második alkalommal közel 500.000.-Ft értékben, míg a harmadik alkalommal közel 170.000.-Ft értékben tulajdonított el készpénzt, illetőleg ruhanemüket.

Az üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bejelentett tartózkodási hellyel nem rendelkező férfi vonatkozásában a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését. A gyanúsított ugyanis mindezidáig nyolc alkalommal volt büntetve, jellemzően vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, így különös visszaesőnek minősül.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványának helyt adva a kényszerintézkedést elrendelte. A végzés nem végleges, azzal szemben a szabadlábon történő védekezés érdekében a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

S z e g e d, 2020. szeptember 22.

  Dr. Kopasz Zsolt   
     főügyész 
Leave a Reply 62 megnézve, 1 alkalommal mai nap |