< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Brüsszel keresztbe tett Orbán Viktor budapesti meccsnézésének (frissített)

| Mobile | RSS

Brüsszel keresztbe tett Orbán Viktor budapesti meccsnézésének (frissített)

Nem lesz ott Orbán Viktor a Szuperkupa-döntőn, mert az egybeesik az Európai Tanács rendkívüli csúcsértekezletével – tudta meg az atv.hu. Friss hír, hogy a csúcstalálkozó elmarad, miután Charles Michel ET-elnök koronavírus-tesztje pozitív lett.

Szabó Zsuzsanna,

A magyar miniszterelnök csütörtökön és pénteken az Európai Tanács (EiT) rendkívüli csúcsértekezletén vesz részt – közölte az atv.hu kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, amikor arról érdeklődtek, hogy ott lesz-e Orbán Viktor a Puskás Arénában a csütörtök esti Szuperkupa-döntőn a Bayern München-Sevilla mérkőzésen és kinek drukkol.

Frissítés: Most úgy tűnik, Orbán Viktor mégis ott lehet a meccsen, ugyanis Havasi Bertalan nyilatkozát követően nem sokkal kiderült, Charles Michelnek, az EiT elnökének karanténba kell vonulnia, miután közeli kapcsolatba került a biztonsági személyzet egyik tagjával, akiről közben bebizonyosodott, hogy igazoltan koronavírusos. Emiatt az a döntés született, hogy elhalasztják az uniós csúcsot egy héttel.

Az Európai Szuperkupa-mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik a Bayern München és az Európa-liga-győztes Sevilla FC csapatai között. A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az UEFA versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket. A bajor szurkolók körülbelül 2100-an lesznek, a spanyol szurkolók a számukra biztosított 3000 jegy jelentős részét nem veszik igénybe.

A meccs miatt keddtől péntekig lezárások vannak Budapesten.

(Képünkön Manuel Neuer, a Bayern München kapusa)

fecsego.eu/napi.hu

Leave a Reply 140 megnézve, 1 alkalommal mai nap |