| Mobile | RSS

Kegyetlenül beszólt Orbánnak az MSZP – A vésztartalékból elemeltek 34 milliárdot, lefordul a székről ha megtudja mire

Megosztom másokkal is:

A kormány folytatja a Gazdaságvédelmi Alap kifosztását, ugyanis ismét olyan feladatokra von el pénzeket, amelyek nem a gazdaság talpra állítását szolgálják. Most közel 34 milliárdot szipkáznak el a Miniszterelnökség beruházásaira és a sportra.

A Gazdaságvédelmi Alap nem a Fidesz családi kasszája! Az alap minden egyes forintját a gazdasági válságból való kilábalásra kell fordítani, nem pedig a miniszterelnök hobbijára és a fideszes luxusberuházásokra!

Ezek a lépések azt bizonyítják, hogy az Orbán-kormányt továbbra sem érdekli, hogy az elkésett és szűkmarkú intézkedései miatt csúcsot döntött a magyar gazdaság visszaesése, elszabadult az infláció, 400 ezren vannak munka nélkül, 200 ezer család pedig semmilyen ellátást nem kap. A Fidesz nem törődik azzal, hogy Magyarország a szociális válság felé halad és továbbra sem érdekli, hogy emberek millióinak az élethelyzete romlik napról napra.

A kormány intézkedései továbbra sem a válságból való kilábalást és a járvány elleni védekezést szolgálják. A gazdaság védelme helyett ugyanis luxusberuházásokra költenek, az emberek egészségének védelmén pedig spórolnak.

A gazdaság megfelelő működéséhez és a szociális válságból való kilábaláshoz ugyanakkor elengedhetetlen a járvány megfékezése és a munkavállalók egészségének a biztosítása.

A szakértők szerint a vírus közösségi terjedésének megfékezése és a járvány lassítása érdekében minél több tesztelésre van szükség, ezért az MSZP továbbra is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében. Továbbá javasoljuk, hogy a járványügyi szabályok megsértőivel szemben kiszabott bírságot fordítsák az azonnali tömeges és ingyenes tesztelésekre.

Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és megélhetési biztonsága a legfontosabb éppen ezért úgy gondoljuk, hogy ezen intézkedések bevezetése nem tűrhet további halasztást.

fecsego.eu/BalraMagyar

Leave a Reply 120 megnézve, 1 alkalommal mai nap |