< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Sport / Blog article: Hatgólos döntetlen Norvégiában: Budapesten vívhatja ki a BL-főtáblát a Fradi!

| Mobile | RSS

Hatgólos döntetlen Norvégiában: Budapesten vívhatja ki a BL-főtáblát a Fradi!

PERUTEK JÁNOS

Remekül kezdett a Fradi a norvég Molde otthonában, Boli már a 6. percben beköszönt. A második félidőre kétgólos lett a Ferencváros előnye, de a harcos Molde fordított, így nagyon örültünk a végén Haratyin góljának. A 3–3 után Budapesten harcolhatja ki a Bajnokok Ligája-főtáblát a magyar bajnok. 

A mérkőzés felvezetőjében egy támadó norvég csapattal számoltak a szakértők, és kiemelték a szélső védők mozgását. A két mester közül Rebrov volt a visszafogottabb, míg a norvég edző nyilatkozatában kifejtette, hogy a kezdetektől irányítani kívánják a küzdelmet. Ez egyébként az első percekben nem teljesen jött össze, hiszen az FTC legalább annyit tartózkodott a Molde térfelén, mint fordítva, de igazán kapura veszélyes helyzet egyik oldalon sem alakult ki.

Aztán a hetedik perc elején egy fantasztikus Botka-beadást követően Boli begurította a labdát a kapuba (1–0).

Nem igazán foglalkoztunk a norvég műfűvel a meccs előtt, viszont a tizenötödik percben Dibuszt egy hazaadásnál igencsak megtréfálta a skandináv talaj, éppencsak ki tudta tolni elcsúszva, lábbal a labdát. A következő percekben többet birtokolták a labdát és aktívabbak voltak a hazaiak, és ahogy várni lehetett, a széleken indultak meg Wingo személyében.

A huszonegyedik percig kellett várni, hogy végre változzon a meccs képe, ekkor már jóval többet birtokoltuk a labdát, viszont a veszélyes kapuratámadások elmaradtak. Néhány perccel később szöglethez jutott a Molde, a pontrúgást követően az amerikai Wingo lőtt kapura, de fölé ment. Nem sokkal később a Fradi szabadrúgásból volt veszélyes, de Haratyin fejese nem találta el a kaput, fölé ment. A harmincnegyedik percében aztán újra norvég támadás jött, de Blazic kifejelte a beadást, így szöglethez jutottak, de ebből sem tudtak a Fradi kapujára veszélyes helyzetet kialakítani.

Az első félidő végére azért maradt még Fradi támadás, de a Molde is feljutott a kapunk elé, főleg a jobb szélen. Érdemes megjegyezni, Frimpong nagyon jól helyettesítette Kovacevicet a védelem tengelyében.

A második félidő Molde támadásokkal indult, de nem voltak eredményesek, aztán végre a Fradi is megindult a norvég kapu felé, és Botka ismét remek beadással jelentkezett, Uzuni pedig bevarázsolta a labdát a Molde kapujába (2–0). Volt ok ünnepelni.

Sajnos azonban nem sokáig maradt így az állás, egy szögletből a nigériai James befejelte a labdát, így 1–2-re módosult az állás az 55. percben.

A 65. percben a felbátorodott, lelkes norvégok ismét gólt szereztek, a csapatkapitány Eikrem egyenlített, 2–2. Érdekes módon az egyenlítés után sem tudott a Fradi erőre kapni, továbbra is nyomtak a norvégok, így Rebrov cserélt, Somalia helyére Sigér érkezett a hetvenedik percben. Amennyire jól kapcsolta ki a magyar csapat Jamest az első félidőben, ez annyira nem ment a másodikban, döntetlennél ő fejelhetett ismét a kapura, Dibusz azonban hárítani tudott. Aztán újra cserélt a Fradi és Zubkov érkezett Boli helyére.

A nyolcvanegyedik percben Uzuni villant, de a Molde hálóőre védeni tudott. Nem sokkal később egy szabadrúgás utáni fejesből megszerezték a vezetést a norvégok. Egészen elképesztő, ahogy a Fradi magára húzta az ellenfelet és hagyta ebben a játékrészben érvényesülni.

Szerencsére a 86. percben teljesen megérdemelt 11-eshez jutott a Ferencváros, Haratyin pedig kíméletlenül a kapuba vágta, 3–3. A kissé unalmas első félidő után, ami ebben a játékrészben történt, az kész őrület volt, de ettől szép a futball. A hosszabbítás nem volt rövid, hat perccel ajándékozott meg minket a spanyol bíró, viszont ezekben a percekben már nem engedtünk teret a norvégoknak, aztán lefújták a csatát. Merthogy kifejezetten harciasra sikerült ennek a meccsnek az utolsó huszonöt perce.

Meg kell jegyezni, ha Rebrov alapos fejmosást fog tartani a mentális összesés miatt, akkor jól teszi. A pohár mégis tele van félig, hiszen a döntetlenért és a sok gólért is jár a gratuláció a Fradinak. Jövő héten kedden folytatódik a küzdelem, ezúttal az Üllői úton. Minden Budapesten dől el.

Fotó: MTI

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 101 megnézve, 1 alkalommal mai nap |