< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Tudomány/gazdaság / Blog article: 88 gömbölyűfejű delfint megmentettek, de 380 elpusztult a tasmán partoknál

| Mobile | RSS

88 gömbölyűfejű delfint megmentettek, de 380 elpusztult a tasmán partoknál

SZERZŐ: 168 ÓRA – FORRÁS: MTI

Sikerült megmenteni 88 hosszúszárnyú gömbölyűfejű delfint a tasmán partoknál, ahol több száz cet esett csapdába a sekély vízben.

A tasmániai nemzeti parki és természetvédelmi szolgálat (TPWS) igazgatója, Nic Deka elmondta hogy a kedd óta zajló mentőakcióban csütörtök délutánig 88 gömbölyűfejű delfint sikerült kiszabadítani, és arra számítanak, hogy ez a szám tovább emelkedik a nap végére.

Becslések szerint mintegy 470 gömbölyűfejű delfin rekedt meg Strahan város közelében a tenger sekély vizében. A már biztosan elpusztult tengeri emlősök száma eléri a 380-at.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. augusztus 27.

Már 27 delfin tetemét vetette partra a víz Mauritiusnál

A mentőakció tovább folyik. Még mindig vannak olyan példányok, amelyeken segíteni tudnak. Egyúttal már azzal a kérdéssel is foglalkoznak, hogy mi legyen az elpusztult példányok testével. A legvalószínűbb megoldás az lesz, hogy a bomló tetemeket a tengerbe juttatják.

Még nem lehet tudni, mi vonzotta az állatokat a sekély vízbe, de tudósok szerint a gömbölyűfejű delfinek között különösen erősek a társas kötődések. A faj az egyik leggyakrabban partra vetődők közé tartozik.

Ausztrália modernkori történetében még soha nem sodródott partra és pusztult el ilyen sok tengeri emlős.

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 65 megnézve, 2 alkalommal mai nap |