< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Acélbetétes bakanccsal rúgta oldalba a sértettet – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Acélbetétes bakanccsal rúgta oldalba a sértettet – vádat emelt a főügyészség


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfivel szemben, akik tavaly májusban egy építési törmelék elhelyezése okán vitatkoztak össze a sértettel.

A vádirat szerint a sértett szegedi ingatlana melletti telket egy építési vállalkozó használta, aki erre a földterületre 2019-ben több alkalommal építési anyagot pakolt le. A sértett ezt nehezményezte és ki is nyilvánította az ott dolgozó munkások felé, de ez a vádbeli napig a kölcsönös sértegetésekben merült ki, tettlegességre nem került sor.

A sértett 2019. május 25. napján reggel kerékpárral indult hazafelé a közeli boltból, amikor gépkocsival elhaladt mellette az építési vállalkozó két munkása. Miután észrevették a sértettet, az autóval elé vágtak és megállásra kényszerítették, majd a gépkocsiból kiszállva a vádlottak egyike a sértetthez lépett, ököllel arcon ütötte, aki ennek következtében a kerékpárral együtt a földre esett. A sértett bántalmazásával ezt követően sem hagytak fel, négy-öt alkalommal arcon ütötték, illetőleg mindkét vádlott rugdosni kezdte őt. A vádlottak egyikén fémbetétes munkavédelmi cipő volt, mellyel legalább két alkalommal a sértett mellkasába rúgott.

A bántalmazás következtében a sértett fejsérülést, valamint a mellkas sérülését szenvedte el a bordatörések mellett, amelyek közvetett életveszélyes állapotot eredményeztek. A sértett sérülései mintegy 4 hét alatt gyógyultak meg.

A vádlottak ezt követően a földön fekvő, vérző fejű férfit magára hagyták, majd a gépkocsival a helyszínről elhajtottak. A sértett a telefonjáról értesítette a mentőket, majd őt kórházba szállították, ahol súlyos állapotban felvételt nyert és gyógykezelték.

A főügyészség a vádlottakat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

S z e g e d, 2020. szeptember 25.

  Dr. Kopasz Zsolt   
     főügyész 
Leave a Reply 57 megnézve, 1 alkalommal mai nap |