| Mobile | RSS

Kongresszus után is tisztogat az MSZP vezetése

  1. A HÍR TV BELFÖLDI HÍREI

MAGYAR NEMZET

2020. szeptember 25., péntek 08:21Továbbra sem tűrik a kritikus hangokat a Tóth Bertalan–Kunhalmi Ágnes vezette MSZP-ben. Most éppen a párt korábbi választmányi elnökhelyettese, a felfüggesztett Pest megyei elnökség vezetője ellen indult eljárás egy nyilatkozata miatt, három tagot pedig Facebook-bejegyzések miatt függesztettek fel. Mindeközben kiderült, hogy az MSZP nem a jogszabályi előírások szerint készítette el a 2017–2018. évi pénzügyi kimutatásait – írja a Magyar Nemzet.

Hétvégi tisztújító kongresszusa után is folytatódik a tisztogatás az MSZP-ben annak ellenére, hogy Mesterházy Attila trükkös kiszorításával végül Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes lettek a párt társelnökei. Egy az ATV-ben tett nyilatkozata miatt fegyelmi eljárás indult Kovács Barnabás korábbi választmányi elnökhelyettes, a felfüggesztett Pest megyei elnökség vezetője ellen, három párttagot pedig azért függesztettek fel, mert a szocialisták vezetése szerint a Facebookon olyan írásokat tettek közzé, amelyek ­bántóak az MSZP-re nézve.

Emlékezetes: a kongresszus előtt ugyancsak egy Facebook-bejegyzés miatt függesztették fel Dobák István csepeli elnökségi tagot is, egyúttal kezdeményezték a kizárását. Dobák „Egy elmaradt vita helyett. Hogyan vesztette el az önkormányzati választást a csepeli demokratikus baloldal” című írásában bírálta a pártvezetést, és ­Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő és Szenteczky János helyi szocia­lista politikus lemondását követelte. „Ezt a nyilvánosságnak szánt véleményt több jobboldali portál is átvette” – indokolta a felfüggesztéséről szóló döntését a párt elnöksége. 

Sokatmondó ugyanakkor, hogy Dobák István Facebookon közzétett kritikájára Tóth Mihály, aki 16 évig, 1994–2010 között volt Csepel MSZP-s polgármestere, tömören annyit fűzött hozzá, hogy „egyetértek”.

Az immár Tóth Bertalan–Kunhalmi Ágnes vezette MSZP-ben tehát továbbra sem tűrik a kritikus hangokat, ám kérdéses, hogy erre meddig lesz még lehetőségük. A fegyelmi eljárás alá vont Kovács Barnabás ugyanis a napokban bírósághoz fordult annak érdekében, hogy mondják ki: illegitim a párt nemrég megválasztott országos vezetése, így Tóth és Kunhalmi társelnöksége is.

Kovács arra számít, hogy az ügy aktualitása miatt a bíróság gyorsított eljárásban hoz döntést.

Mindeközben az Állami Számvevőszék (ÁSZ) közölte, hogy az MSZP gazdálkodásának törvényessége a 2017–2018 közötti időszakban biztosított volt. „A gazdálkodására vonatkozó számviteli kereteket és a belső szabályozásokat az MSZP a jogszabályi előírások szerint kialakította, a könyvvezetési és nyilvántartási rendszerét az előírások szerint működtette” – írta az ÁSZ.

A számvevőszék ugyanakkor megállapította azt is, hogy a párt a 2017. és a 2018. évi pénzügyi kimutatásait nem a jogszabályi előírások szerint készítette el, a pénzügyi kimutatások elkészítése során nem érvényesült a következetesség és a valódiság elve. 

Magyar Nemzet

fecsego.eu/hírtv

Leave a Reply 68 megnézve, 1 alkalommal mai nap |