< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: Több millióan háborodtak fel: Olyan adatot hozott nyílvánosságra az MSZP, amire nincsenek szavak//Milhões indignados: MSZP divulgou dados para os quais não há palavras

| Mobile | RSS

Több millióan háborodtak fel: Olyan adatot hozott nyílvánosságra az MSZP, amire nincsenek szavak//Milhões indignados: MSZP divulgou dados para os quais não há palavras

2020. 09. 25.

Ujhelyi István, 2018. december

Megosztom másokkal is:

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő közérdekű adatigénylése után már tudhatjuk, hogy a kormány közel 9,6 milliárd forintért vásárolt több mint 2 millió darab a koronavírus kimutatására alkalmas tesztet.

Felmerül a kérdés, hogy ha a külügyminisztérium képes nagyjából 4700 forintos darabáron megvásárolni a teszteket, akkor miért nem kezdték még meg a tömeges és ingyenes tesztelést?

Miért spórol a Fidesz a magyarok egészségén? A Gazdaságvédelmi Alapból “átcsoportosított” közel 34 milliárdból újabb, nagyjából 7,2 millió tesztet lehetne vásárolni, de a kormány inkább a Miniszterelnökség beruházásaira és sportra költi el ezt az összeget.

A Semjén-féle vadászati kiállítás 50 milliárdjából, a haverok szállodáinak felújítására szétszórt több százmilliárdból és a propagandára költött több tízmilliárdból pedig még több ingyenes szűrést lehetne elvégezni.

Az tisztán látható, hogy a pénz rendelkezésre áll az ingyenes és tömeges teszteléshez, már csak az a kérdés, hogy miért nem lép a Fidesz?

A szakértők szerint a vírus közösségi terjedésének megfékezése és a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség, emiatt pedig teljesen érthetetlen az újabb kormányzati késlekedés, mivel ezzel a magyar emberek egészségét és életét veszélyeztetik.

 Az MSZP ezért továbbra is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében. Továbbá javasoljuk, hogy a járványügyi szabályok megsértőivel szemben kiszabott bírságot fordítsák az azonnali tömeges és ingyenes tesztelésekre.

Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és megélhetési biztonsága a legfontosabb éppen ezért úgy gondoljuk, hogy ezen intézkedések bevezetése nem tűrhet további halasztást.

fecsego.eu/BalraMagyar

Milhões indignados: MSZP divulgou dados para os quais não há palavras
25 de setembro de 2020 | postar Tribunal Constitucional, Notícias atuais, Eventos, Tribunal / Gabinete do Procurador / Conselho de Julgamento de Szeged, Ministério da EE, Pictures of Life / tablóide, Sala de Imprensa da UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chatter News, Blog do Editor-Chefe, Vida Pública, Cultura
25/09/2020

István Ujhelyi, dezembro de 2018
Eu também compartilho com outros:

Após o pedido do deputado socialista István Ujhelyi por dados de interesse público, já sabemos que o governo comprou mais de 2 milhões de testes de coronavírus testáveis ​​por quase 9,6 bilhões de HUF.

Surge a pergunta: se o Ministério das Relações Exteriores pode comprar os testes a um preço de aproximadamente HUF 4.700 cada, por que os testes em massa e gratuitos ainda não começaram?

Por que o Fidesz economiza na saúde dos húngaros? Dos quase 34 bilhões “realocados” do Fundo de Proteção Econômica, outro teste, cerca de 7,2 milhões, poderia ser comprado, mas o governo prefere gastar esse montante em investimentos e esportes do Primeiro Ministro.

Dos 50 bilhões de exibições de caça de Semen, centenas de bilhões espalhados para renovar hotéis de amigos e dezenas de bilhões gastos em propaganda, ainda mais exibições gratuitas poderiam ser feitas.

É claro que o dinheiro está disponível para teste gratuito e em massa, a única pergunta é por que o Fidesz não está aderindo?

Segundo os especialistas, para conter a propagação do vírus na comunidade e abrandar a epidemia, são necessários o maior número possível de testes gratuitos, o que torna totalmente incompreensível atrasar novamente o governo, pois coloca em risco a saúde e a vida dos húngaros.

O MSZP, portanto, continua a exigir que o governo comece imediatamente a realizar testes em massa e gratuitos em todos os trabalhadores, especialmente aqueles com alto risco de infecção, incluindo profissionais de saúde, educadores e assistentes sociais. Além disso, recomendamos que as multas impostas aos infratores das regras epidemiológicas sejam usadas para exames em massa imediatos e gratuitos.

Para a MSZP, a vida, a saúde e a segurança dos meios de subsistência do povo húngaro são os mais importantes, razão pela qual acreditamos que a introdução destas medidas não pode ser tolerada mais.

fecsego.eu/BalraMagyar

Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |