| Mobile | RSS

Oláh István László főszerkesztő Barátomnak /A főszerkesztő levele 18.

Ezen a héten is rengeteget tudhattunk meg az Orbán-rendszer természetéről, és szerencsére a jövőről is elkezdtek beszélni a politikusok.

Megtudhattuk, hogy Szijjártó Péter luxusminiszter nemcsak államügyeknek hazudott propagandaeseményekre jár a rendőrség helikopterével. A hírek szerint Péter szívesen száll a fejünk felett akkor is, ha ebédelni indul és akkor is, ha hazatér a meleg családi fészekbe. Egyébként van olyan ostoba, hogy miközben mindenki erről beszél, ő még rátesz egy lapáttal: kirak egy videót, amint egy átépített luxusterepjárót vezet egy tesztpályán. Vajon direkt csinálja?

Eddig is tudtuk, de most már konkrét bizonyíték van rá, hogy Orbán Viktor családjának gazdagodása állami megrendelések révén, közpénzből történik. A Direkt36 bizonyító erejű dokumentumokat szerzett: Orbán (édesapjának) cége, a Dolomit Kft. gánti bányájából szállították a zúzott követ az M4 autópálya építéséhez. Gánti kőből készült az M4-es aszfaltkeveréke, az út padkája és a leállósáv is, legalább az Üllő–Albertirsa, és az Albertirsa–Cegléd közötti szakaszokon. Ez vajon korrupciónak számít?

Közben az is kiderült, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást indított Járóka Lívia korrupt fideszes EP-képviselő ellen, aki 35 millió forint roma gyerekeknek szánt támogatás elsíbolása miatt került gyanúba. Vadai Ágnes DK-s képviselő jelentette föl a fideszest, aki saját maga és családtagjai számára fizette ki az összeg jelentős részét még 2016-ban.

A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök hétfőn a parlamentben bejelentette: pártja népszavazást kezdeményez, hogy a nép kikövetelhesse az ingyenes koronavírus-teszteket. A kezdeményezést egyébként még a héten be is nyújtották a választási irodához.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András végre kimondott valamit, amire már sokan vártunk: a kormányváltás után Polt Péter legfőbb ügyésznek mindenképpen mennie kell, de további 700 állami vezetőt kell majd kirúgni. Az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes pedig úgy fogalmazott a lapunknak adott interjújában: a politikai elszámoltatást a választók végzik el, ha pedig szigorú jogi elszámoltatást is akarnak, kétharmados felhatalmazást adnak a köztársaságpárti erőknek. Csak így képzelhető el olyan elszámoltatás, amely megfelel a jogállamiság követelményeinek – mondta.

Helyes! A Fidesz évtizedes rombolása után elszámoltatásnak kell következnie, mégpedig olyan szigorúnak, amit csak a törvényesség és az erkölcs határai megengednek. A naplopókra kirúgás, a tolvajokra börtön kell várjon!

kutatások egyébként azt mutatják, hogy a pártok összefogása az emberek összefogását is elhozza. A közös listára szavazók aránya magasabb a pártok támogatottságánál, és az ellenzéki szavazók több mint háromnegyede úgy véli, a választókerületekben közös jelöltek indításával az ellenzéknek lesz esélye megnyerni a 2022-es választásokat. Vagyis: hazugság a fideszes riogatás, hogy az ellenzéki szavazók jelentős része morzsolódna le a széles együttműködés miatt, ennek pont az ellenkezője a valóság! Az összefogás hozhatja el a győzelmet!

Jövő héten ismét jelentkezem, addigis arra kérlek, olvass bennünket rendszeresen!

Ha egyetértesz velünk, oszd is meg a cikkeinket barátaiddal: Messengeren, emailben, csoportban vagy csak mondd el a szomszédnak: mi azt írjuk meg, amit a fideszesek el akarnak titkolni!

Köszönöm, hogy itt vagy velünk!

Barátsággal,

Zentai András, az EzaLényeg főszerkesztője

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |