< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG///S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vasvillával kergette el a kormánytisztviselőket – letartóztatását indítványozta az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG///S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vasvillával kergette el a kormánytisztviselőket – letartóztatását indítványozta az ügyészség


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki az egyik megyei járási kormányhivatal tisztviselőit kergette el és okozott egyiküknek sérülést.

A megalapozott gyanú szerint 2020. szeptember 24. napján a délelőtti órákban a járási hivatal három kormánytisztviselője jelent meg az egyik megyei kisfaluban, hogy a gyanúsítottnál környezettanulmányt készítsenek. A hivatalos eljárásuk során a kormánytisztviselők kitűzőt viseltek, valamint már korábban is eljártak a gyanúsítottnál, így a férfi őket ismerte. A tanulmány készítése során a gyanúsított a kapun belül állt, míg a sértettek a kapun kívül tartózkodtak és így intéztek kérdéseket a jegyzőkönyvet vezetve a férfihez. Az egyik kérdést követően a gyanúsított hátra ment az udvarba és magához vett egy vasvillát, majd a kapun kilépve a sértettek felmenőit szidalmazva közölte velük, hogy takarodjanak. A gyanúsított cselekményétől megrémülve a hivatalos személynek minősülő férfi és két nő a szolgálati gépkocsijukhoz szaladtak. Ezzel azonban a gyanúsított nem elégedett meg, a vasvillával a gépkocsi tetejére ütött, majd a jobb oldali ablaküveget bezúzta és a vasvillával a jobb első ülésen ülő férfit vállon szúrta. A sértettnek a szúrás, valamint a kitört szilánkok miatt 8 napon belül gyógyuló vérző sérülésekei keletkeztek. A sérült férfi gépkocsit vezető társának azonban sikerült az autót elindítania és a helyszínről elmenekülniük, megakadályozva így a további súlyosabb sérülések okozását is.

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a letartóztatás egy hónapra történő elrendelését. Indítványát az ügyészség indokolta azzal is, hogy a férfi végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el a cselekményt, valamint ellene nyomozati szakban más büntetőeljárás is folyamatban van.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva a férfi letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte.

S z e g e d, 2020. szeptember 28.

    Dr. Kopasz Zsolt     
          főügyész 
Leave a Reply 113 megnézve, 1 alkalommal mai nap |